Sociale toelage grote gezinnen

Gepubliceerd op: woensdag 25 mei 2022 13.30 u.
Grote gezinnen hebben jaarlijks recht op een sociale toelage van 90 euro wanneer zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het lokaal bestuur Duffel schrijft 60 euro over op de rekening van de aanvrager en 30 euro op zijn provisierekening bij IVAREM.

Voorwaarden?

  1. Op 1 januari 2021 moet het gezin ten minste 3 kinderen fiscaal ten laste hebben (zie aanslagbiljet personenbelasting, aanslagjaar 2021, inkomen 2020).
  2. Het jaarlijks netto-belastbaar inkomen van de aanvra(a)g(st)er en zijn/haar echtgeno(o)t(e) of samenwonende voor het jaar 2020 mag niet meer bedragen dan 47.422 euro + 1.581 euro per persoon ten laste.
  3. Het gezin moet gans het jaar 2021 in Duffel gewoond hebben.

Hoe aanvragen?

De toelage aanvragen doe je bij de sociale dienst van het OCMW vanaf 1 juni tot en met 15 juli 2022. De aanvraag gebeurt aan de hand van het formulier dat je hieronder kan downloaden. De aanvrager moet dit invullen en ondertekenen en nadien bezorgen aan de sociale dienst (OCMW) of via e-mail aan socialedienst@duffel.be. Voeg ook een kopie toe van het aanslagbiljet van de personenbelasting (aanslagjaar 2021 – inkomen 2020).

Je kan ook online een aanvraag indienen via deze link. Dit online aanvraagformulier kan alleen in de periode van 1 juni t.e.m. 15 juli ingevuld worden.

Contact

OCMW (sociale dienst)

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 31 12 02
e-mail
socialedienst@duffel.be

Vandaag

gesloten

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken en het omgevingsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten