Snollen bij Opnieuw & Co

Gepubliceerd op: vrijdag 4 september 2020 10 u.
Op zaterdag 17 oktober is het de jaarlijkse Dag van de Kringwinkel bij Opnieuw & Co. Een dag waarop de werking van alle kringloopwinkels in Vlaanderen extra in de verf wordt gezet. Wij gingen op bezoek bij Opnieuw & Co Duffel en laten enkele Duffelse fans aan het woord.

Linda: “Ik ging vroeger nooit naar een kringloopwinkel, maar mijn dochter komt al een hele tijd naar Opnieuw & Co. Via haar leerde ik Opnieuw & Co kennen en nu vind ik het er ook super. Je vindt hier heel degelijke spullen voor een klein prijsje. Ik koop vooral kleren en speelgoed voor mijn kleindochter. Kleine kinderen kunnen hun kleren echt niet lang dragen dus ik vind het niet meer dan logisch dat die kleertjes worden hergebruikt. Ik was ze een keertje en klaar.”

“Ik koop ook graag boeken bij Opnieuw & Co. Ik lees ze, en breng ze weer terug. Mijn favoriete aankoop is een schotelverwarmer. Ik kocht die voor slechts 1 euro en nu gebruik ik hem bijna wekelijks. Als ik iets nodig heb, kom ik altijd eerst naar hier. Pas wanneer ik het hier niet vind, ga ik naar een andere winkel. Ik vind het principe van een kringloopwinkel echt top. Er worden zoveel spullen weggesmeten, hergebruik is zo’n groot pluspunt.”

Griet: “Ik kom heel vaak naar Opnieuw & Co. Ik spring wekelijks wel eens binnen. Sinds een jaar woon ik terug in Duffel en naar Opnieuw & Co komen is een vorm van ontspanning. Soms ben ik thuis met iets bezig waar ik op vastloop, dan kom ik naar Opnieuw & Co. Waar ik mee bezig was laat ik los en nadien kan ik weer verder. Hier komen snollen vind ik al leuk, iets leuks vinden heeft een dubbel positief effect op mij.”

“De pronkstukken in mijn interieur komen van bij Opnieuw & Co. Ik ben het meest trots op de piano die ik hier vond voor 60 euro. Ik heb hem laten stemmen en hij klinkt prachtig. Ik koop hier ook regelmatig kleren en schoenen, ik tikte zelfs schoenen van Natan op de kop.

"Ik geef het ook door aan mijn kinderen. Zij en hun vrienden kopen hun kleren bij Opnieuw & Co. Ik vind het echt belangrijk om te beseffen dat bijna alles hergebruikt kan worden.”

Karothy, Boubakar en Asif zijn trots op Opnieuw & Co, een werkplaats waar mensen die moeilijk aan de slag geraken op de reguliere arbeidsmarkt, kansen krijgen. Zij kunnen zo bijvoorbeeld via het OCMW of stages, werkervaring opdoen.

Karothy: “Ik ben geboren in Afghanistan en woon nu vier jaar in België. Ik ben dankbaar dat ik bij de klantendienst van Opnieuw & Co kan werken. Ik leer bij over klanten bedienen en ik kan mijn Nederlands elke dag oefenen dankzij de verschillende mensen die ik ontmoet. Daarbij vind ik tweedehandsspullen echt interessant. Ze zijn niet duur, maar wel origineel en je kan elke dag iets anders vinden bij ons.”

Boubakar was voor hij bij Opnieuw & Co begon te werken nog nooit in een tweedehandswinkel geweest. “Ik was aangenaam verrast door de kwaliteit die we hier verkopen. Ik vind het ook mooi om te zien dat veel mensen hun goederen echt met veel zorg komen brengen. En de meeste klanten zijn ook nog eens heel vriendelijk.”

Tijdens de Dag van de Kringwinkel op zaterdag 17 oktober vind je bij Opnieuw & Co een extra aanbod retrogoederen en muziekinstrumenten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten