Seniorenweek november 2021

Update woensdag 10 november

Omwille van de stijgende coronacijfers heeft het lokaal bestuur in samenspraak met de Duffelse Ouderenadviesraad (OAR) beslist om de Seniorenfeesten van woensdag 17 november (‘U kijkt toch ook!’, met Connie Neefs en Hubert Damen) en donderdag 18 november (‘Het is een mooi verhaal’) uit te stellen en te verplaatsen naar woensdag 8 maart (‘U kijkt toch ook!’) en donderdag 9 maart 2022 (‘Het is een mooi verhaal’). Alle deelnemers zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden.

Indien je opnieuw wenst deel te nemen en je was reeds ingeschreven voor (één van) deze activiteit(en), hoef je verder niets meer te doen. Je inschrijving zal omgeboekt worden. Wens je te annuleren voor één van deze activiteiten? Gelieve ten laatste dinsdag 30 november je rijksregister- en bankrekeningnummer te mailen naar vrijetijd@duffel.be, het verschuldigde bedrag zal per overschrijving terugbetaald worden.

De filmvoorstelling van Cinema Plus+ – ‘Singing in the rain’, donderdag 16 november in Cinema Plaza – vindt wel plaats.

Cinema Plaza werkt, ongeacht het aantal toeschouwers, met het Covid Safe Ticket (CST).

Werken met het CST betekent dat dit moet gecontroleerd worden. Dit zorgt mogelijk voor iets langere wachttijden bij het binnenkomen.

Dit heb je nodig voor de controle bij de ingang van de zaal:

  • je Covid Safe Ticket (kan zowel digitaal als via print),
  • je identiteitsbewijs,
  • je ticket van de voorstelling.

Wens je omwille van de stijgende coronacijfers volgende week dinsdag 16 november niet deel te nemen aan deze filmvoorstelling en je had reeds een ticket gekocht? Geen probleem.

Je kan dit ticket opnieuw gebruiken voor de filmvoorstelling van dinsdag 8 maart, dan staat ‘Singing in the rain’ opnieuw ingepland. Gelieve ons te contacteren als je nog vragen of opmerkingen hebt. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lokaal bestuur Duffel organiseert in samenwerking met de Ouderenadviesraad de Duffelse Seniorenweek in november. Omwille van corona hebben de Seniorenweken in september 2020 en 2021 niet kunnen plaatsvinden. Daarom zijn we ook enorm verheugd dat we dit najaar toch nog een aantal activiteiten kunnen en mogen organiseren.

Schrijf je online of in het gemeentehuis in

Op dinsdag 26 oktober kan je je tussen 9 en 12 u. bij het vrijetijdsloket in het gemeentehuis inschrijven voor de activiteiten van de Seniorenweek 2021.

Je bent welkom vanaf 8 u. Bij aankomst krijgt iedere deelnemer een volgnummer en kan je je beurt afwachten in de schepenzaal.

Online kan je inschrijven via de gemeentelijke webshop, ook vanaf 9 u. ’s ochtends.

Voor alle activiteiten van de Seniorenweek moet je vooraf inschrijven.

Inschrijven kan ook na deze inschrijvingsdag, online of na afspraak bij het vrijetijdsloket, indien er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Overzicht activiteiten Seniorenweek 2021

Wanneer? Wat? Voor wie? Prijs Voordeeltarief Uur Meer Info
Dinsdag 16 november Cinema Plus+

‘Singing in the rain’

vanaf 60 jaar 5 euro 1 euro van 14 tot 17 u. Aansluitend koffie met taart in zaal ’t Forum
Woensdag 17 november Seniorenfeest 1

‘U kijkt toch ook!’

vanaf 60 jaar 5 euro 1 euro van 14 tot 17 u. Connie Neefs en Hubert Damen duiken samen in meer dan 65 jaar televisiegeschiedenis
Donderdag 18 november Seniorenfeest 2

‘Het is een mooi verhaal’

vanaf 60 jaar 5 euro 1 euro van 14 tot 17 u. Connie Neefs en dochter Hannelore brengen samen liedjes in de klankkleur van het leven

Meer info over de activiteiten

Cinema Plus+: Singing in the rain

Deze evergreen verhaalt over een historisch punt in de filmgeschiedenis, de overgang van de stomme film naar de geluidsfilm. Deze filmklassieker wordt niet alleen als mogelijk de beste muziekfilm ooit gezien, maar wordt ook steevast opgenomen in verschillende lijsten van beste films ooit.

Datum: dinsdag 16 november om 14 u. (deelnemers zijn welkom vanaf 13.30 u.)

Prijs: inwoners van Duffel betalen 5 euro (voordeeltarief 1 euro), niet-inwoners betalen 5 euro. Je kan ook betalen met een filmkaart van Cinema Plaza.

Locatie: Cultuurcentrum Cinema Plaza, Handelsstraat 8 

Meer info: 015 30 72 50, plazatickets@duffel.be, www.cinema-plaza.be 

Na de filmvoorstelling kan je gezellig nagenieten bij een stuk taart met koffie of thee dat je gratis aangeboden wordt in Ontmoetingscentrum ’t Forum, Handelsstraat 33.

Seniorenfeest 1: ‘U kijkt toch ook!’

In 1953 doet het fenomeen televisie haar intrede. Iedereen die op de buis kwam was op slag bekend in heel het land: Schipper naast Mathilde, Armand Pien, Nonkel Bob, Tante Terry, Tony Corsari, enz. Connie Neefs en ‘special guest’ Hubert Damen duiken samen in onze televisiegeschiedenis met zeer herkenbare liedjes, anekdotes en beelden uit de beginperiode van de Vlaamse Televisie. Wist je dat Hubert ‘commissaris Witse’ Damen ook beschikt over een goede zangstem? Hij zal je verrassen met spannende verhalen en goed gekozen liedjes.

De voorstelling bestaat uit 2 delen, met tussendoor een korte drankpauze. Alle drank is verkrijgbaar aan democratische prijzen.

De muzikale begeleiding is in handen van pianist Eric De Vos.

Datum: woensdag 17 november om 14 u., je bent welkom vanaf 13.30 u.

Prijs: inwoners van Duffel betalen 5 euro (voordeeltarief 1 euro), niet-inwoners betalen 8 euro.

Locatie: Cultuurcentrum Cinema Plaza, Handelsstraat 8. 

Seniorenfeest 2: ‘Het is een mooi verhaal’

Connie Neefs en haar dochter Hannelore Candries brengen liedjes in de klankkleur van het leven. Moeder en dochter, samen op het podium: veertig jaar ouder, veertig jaar jonger. Connie en Hannelore kijken naar het leven, de liefde, vriendschap, werk, reizen, dromen, kinderen, het dorp, de stad, huis en thuis. Moeder zingt vanuit een nostalgische kijk op de wereld, haar dochter met een romantische blik op wat komen gaat. In het Nederlands en hier en daar in de taal van de radio, het Engels.

Datum: donderdag 18 november om 14 u., je bent welkom vanaf 13.30 u.

Prijs: inwoners van Duffel betalen 5 euro (voordeeltarief 1 euro), niet-inwoners betalen 8 euro.

Locatie: Cultuurcentrum Cinema Plaza, Handelsstraat 8. 

Voordeeltarief

Heb je als Duffelaar recht op verhoogde tegemoetkoming of verblijf je in een Duffelse zorginstelling? Dan heb je recht op een voordeeltarief voor de activiteiten van de Seniorenweek.

Meer info kan je verkrijgen na afspraak bij het vrijetijdsloket in het gemeentehuis (gelijkvloers). Ook onze sociale dienst kan je helpen om deelname aan vrijetijdsactiviteiten voor Duffelaars betaalbaar te maken. Je kan er na afspraak terecht tijdens de openingsuren van het gemeentehuis: 015 31 12 02 - socialedienst@duffel.be,

Coronamaatregelen Cinema Plaza

Sinds 1 oktober kunnen evenementen in Cinema Plaza zonder beperkingen doorgaan. Dat betekent dat je geen mondmasker hoeft te dragen en dat anderhalve meter afstand houden niet meer van toepassing is.

Voel je je comfortabeler met mondmasker, draag het dan zeker. We voorzien in het gebouw nog de mogelijkheid om je handen te ontsmetten. Voor de activiteiten van de Seniorenweek heb je geen coronapas nodig.

Wachtlijst

Activiteit volzet? Dan kom je op een wachtlijst.

Wanneer een deelnemer zijn of haar inschrijving annuleert, wordt de eerste persoon op de wachtlijst gecontacteerd.

Indien je dus niet meer kan deelnemen aan een activiteit, gelieve steeds dit te melden.

Inschrijving annuleren

In geval van ziekte of in bepaalde gevallen van overmacht (vb. een overlijden, een begrafenis, enz.) kan een activiteit terugbetaald worden. Voor meer info neem je contact op met het vrijetijdsloket.

Verzekering

Alle deelnemers zijn verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen tijdens de activiteiten van de Seniorenweek.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten