Gemeente Duffel

Opgepast met de seniorenvoordeelkaart

Gepubliceerd op: woensdag 30 januari 2019 12.20 u.
Heel wat vijftigplussers krijgen een e-mail met een aanbod van de Seniorenvoordeelkaart. Op Facebook circuleert er nu ook een online-advertentie specifiek gericht aan de vijftigplussers in Duffel (zie foto). Maar de Seniorenvoordeelkaart is niet zo voordelig als ze lijkt.

Geen initiatief van de gemeente
“De Seniorenvoordeelkaart is wegens groot succes nu ook beschikbaar in Duffel”, zo begint de advertentie. Daarbij staat een foto van het gemeentehuis. Voor alle duidelijkheid: de gemeente heeft niets te maken met deze voordeelkaart.

Misleidende reclame
De Seniorenvoordeelkaart belooft zo’n 500 euro korting per jaar, onder andere bij lokale winkels en restaurants, op je energieleverancier, je gsm-abonnement,… . Maar de Federale Overheidsdienst Economie (FOD Economie) kreeg al verschillende klachten over de Seniorenvoordeelkaart. Het gaat dan vooral om klachten over misleidende reclame, omdat het bij de aankoop niet duidelijk is welke kortingen je precies krijgt.

Toch een kaart gekocht?
Als je de kaart minder dan 14 dagen geleden hebt ontvangen en nog niet gebruikt hebt, kan je de aankoop annuleren. Seniorenvoordeelkaart moet je dan binnen de 30 dagen terugbetalen. Als de bedenktijd van 14 dagen is verstreken is er geen weg terug, dan ben je sowieso een jaar lang lid.
Let op: zeg je lidmaatschap op voor het jaar eindigt, anders ben je automatisch lid voor een bijkomend jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten