Gemeente Duffel

Een warmer en energiezuiniger Kwakkelenberg

Gepubliceerd op: dinsdag 24 april 2018 11.05 u.
Duffel neemt deel aan het project See2Do!. In een aantal geselecteerde wijken worden de wijkbewoners opgenomen in een individueel begeleidingstraject. In Duffel zijn wijk De Beunt en de wijk rond de Kwakkelenberg verkozen.

Renovatiegolf

See2Do! is een Europees project dat inwoners wil aanzetten om hun CO2-uitstoot te verminderen door hun woning energie-efficiënt te renoveren. Via een gratis thermografisch onderzoek, advies op maat en begeleiding om woningen energie-efficiënt te renoveren, wil de gemeente een renovatiegolf op gang trekken. In een aantal geselecteerde wijken worden de wijkbewoners opgenomen in een individueel begeleidingstraject.

De Beunt en Kwakkelenberg als proefproject

Vorig jaar wijk werd De Beunt geselecteerd als proefproject. Deze winter werd de wijk rond Kwakkelenberg verkozen. De bewoners konden een gratis thermografisch onderzoek laten uitvoeren. Bij zo’n onderzoek wordt het warmteverlies van de woning in kaart gebracht, zodat meteen duidelijk is waar je best werk van maakt. Met advies en begeleiding op maat worden de bewoners ook verder ondersteund bij de uitvoering van renovatiewerken.

In 2017 werden 61 thermografische scans aangevraagd in wijk de Beunt. In Kwakkelenberg waren 15 gezinnen geïnteresseerd.

Uit een overlegmoment met de inwoners van de wijk rond Kwakkelenberg kwamen een aantal acties uit de bus:

  • samenaankoop elektrische fietsen;
  • de mogelijkheid om een energiemeter te lenen bij het omgevingsloket om het verbruik van de elektrische huishoudtoestellen te meten;
  • onderzoek of de verlichting eventueel kan worden vervangen door LED-lampen.

We bedanken alle inwoners voor hun deelname en hun enthousiasme om de wijk warmer en energiezuiniger te willen maken.

See2Do! is een project dat Europese steun ontvangt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het grensoverschrijdend programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Binnen dit project wordt ook samengewerkt met Kamp C, het centrum voor duurzaam bouwen en wonen van de provincie Antwerpen.

Contact en openingsuren

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
F.
015 31 54 01
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 9 - 12 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten