Energie-efficiënt renoveren met See2Do

Het lokaal bestuur Duffel neemt deel aan het Europees project See2Do. Dat wil inwoners aanzetten om hun CO2-uitstoot te verminderen door hun woning energie-efficiënt te renoveren. Hierbij wordt het principe See to Do (Doen door te Zien) gevolgd. In een aantal zorgvuldig geselecteerde Duffelse wijken krijgen de wijkbewoners individuele begeleiding en wordt er nagedacht over maatregelen die de wijk kan nemen. Volgende winter is de Mijlstraat aan de beurt.

Doen door te zien

In een aantal Duffelse wijken kunnen de wijkbewoners een gratis thermografisch onderzoek laten uitvoeren. Door deze thermografische scan kunnen de bewoners eerst ‘zien’ waar hun woning warmte verliest om nadien besparende maatregelen te gaan ‘doen’. Met advies en begeleiding op maat ondersteunt Igemo deze bewoners verder bij de uitvoering van de renovatiewerken

Mijlstraat gaat voor warmere buurt

Het lokaal bestuur gaat nog een stapje verder en nodigt de inwoners van de betrokken wijken eveneens uit om samen na te denken over maatregelen die de wijk warmer en energiezuiniger kunnen maken. Afgelopen twee winters kwamen de wijk De Beunt en de omgeving van de Kwakkelenberg al aan de beurt. Binnenkort krijgen de bewoners rond de Mijlstraat een uitnodiging in de bus.

Advies voor iedereen

De gratis begeleiding bij renovatie aan je woning is er niet enkel voor de gekozen buurt. Iedere Duffelaar kan zich inschrijven voor See2do via renovatieadvies@igemo.be of 015 29 47 59.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten