Gemeente Duffel

Schoolfietsroute in Duffel krijgt verkeerslicht

Gepubliceerd op: maandag 25 juni 2018 16.49 u.
Fietsers kunnen sinds vandaag veiliger de Lintsesteenweg in Duffel oversteken. Het gemeentebestuur plaatste verkeerslichten op de Lintsesteenweg, langs een schoolfietsroute, met een drukknop voor de fietsers. Ook wanneer iemand te snel rijdt, springt het verkeerslicht op rood.

De gemeente Duffel zet al een paar jaar sterk in op een goed fietsbeleid. Met nieuwe verkeerslichten op de Lintsesteenweg investeert het gemeentebestuur extra in de beveiliging van een belangrijke schoolfietsroute. Na een druk op de knop krijgen de fietsende schoolkinderen snel groen en kunnen zij veilig de Lintsesteenweg oversteken. Dat is belangrijk, want zo kunnen deze leerlingen via een autoluwe fietsroute veilig tot aan de scholen in het hartje van onze kern fietsen.

Niet alleen na een druk op de fietsknop springen de lichten op rood. Er zijn ook radars voorzien op deze verkeerslichten. Daardoor springt het licht ook op rood wanneer iemand de 50 kilometer per uur niet respecteert. Dit is een belangrijke investering in verkeersveiligheid, waarmee we tegemoet komen aan een terechte vraag van verschillende buurtbewoners.

Het gaat om een investering van ongeveer 30.000 euro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten