Duffel jij samen in?

Gepubliceerd op: maandag 28 oktober 2019 15.40 u.
Samen InDuffelen is een project waarbij een nieuwe Duffelaar uit een ander land, en een meer gevestigde inwoner een half jaar met elkaar optrekken. Om de twee weken kiezen ze zelf een leuke activiteit. Paul en Sophie waren bij de vorige editie buddy van de familie Mashta.

Van Syrië en Wallonië tot Duffel

Tijdens de vorige versie van Samen InDuffelen trokken de familie Mashta en Paul en Sophie met elkaar op. De Mashta’s zijn afkomstig uit Latakia in Syrië. Sabri, Lama, Khaled, Ahmad en Majed sloegen op de vlucht voor het dreigende regime en de oorlog in hun land, en kwamen zo hier terecht. De familie Van den Bossche woont al een tijdje in Duffel. Paul komt oorspronkelijk uit Wilrijk, en Sophie is afkomstig uit Wallonië.

Een dag of avondje uit

Als deelnemer van Samen InDuffelen krijg je de unieke kans om elkaars manier van leven te ontdekken. Als nieuwe Duffelaar oefen je jouw Nederlands en leer je Duffel ook wat beter kennen. “We zijn een aantal keer bij elkaar op bezoek geweest, en dronken samen iets of aten een hapje. Paul heeft zelfs shisha (waterpijp) geprobeerd.” Je kan met z’n tweetjes gaan sporten, een gezellig middagje bijpraten op café, samen koken, naar een voorstelling gaan of een mooi Duffels plekje ontdekken. Alles gebeurt in een ontspannen en losse sfeer. “Om de twee weken deden we samen een activiteit. Zo hebben we bijvoorbeeld de werf van Cinema Plaza bezocht.”

Een mix van culturen

“Om deel te nemen aan Samen InDuffelen ben je best sociaal ingesteld en wil je graag elkaars cultuur en leefwereld ontdekken,” vertelt Paul. “Sophie en ik hielpen de kinderen van de familie Mashta ook met de studies. Het was zeker handig dat zij goed Nederlands spraken. Zo konden ze helpen met de vertaling tijdens onze gesprekken met de ouders. Daarnaast gaf het ons voldoening om elkaars manier van leven te leren kennen. En we zorgden mee voor de aansluiting van Majed bij de Duffelse basketbalclub. Wat ons het meeste bijblijft? De lekkere kleine pizza’s van Lama.”

Iets voor jou?

Na drie succesvolle edities start in januari 2020 de vierde ronde van SamenInDuffelen. We zijn nog op zoek naar enthousiaste deelnemers die openstaan voor nieuwe mensen en culturen. Heb je zin om mee te doen? Laat het ons weten!

SamenInDuffelen is een project van lokaal bestuur Duffel, Agentschap Integratie en Inburgering, en VormingPlus regio Mechelen.

Contact en openingsuren

Welzijn

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
welzijn@duffel.be

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 9 - 12 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten