Laten we ons SamenInDuffelen

Gepubliceerd op: dinsdag 21 december 2021 10.56 u.
SamenInDuffelen is een project waarmee we ontmoetingskansen creëren tussen nieuwe Duffelaars en gevestigde Duffelaars.

Ik meld me aan voor SamenInDuffelen

Met nieuwe Duffelaars bedoelen we inwoners die afkomstig zijn uit een ander land en recent in onze gemeente zijn komen wonen. Dit biedt kansen om elkaars leefwereld te leren kennen, de taal te oefenen en cultuur te ontdekken, maar ook kansen om Duffel en de Duffelaars op een leuke manier te (her)ontdekken.

Ga samen op stap

We doen dat door deze nieuwe Duffelaars en gevestigde Duffelaars met elkaar in contact te brengen voor een duo-traject van acht maanden. Tijdens hun traject worden de duo’s aangemoedigd om regelmatig met elkaar op te trekken. Ze kiezen telkens waar en wanneer ze afspreken. Dat kan gaan van samen sporten tot een gezellig middagje op een terrasje bijpraten, van koken tot naar een leuke voorstelling gaan. Af en toe spreken we ook met alle duo’s af om met de hele groep een leuke activiteit in Duffel te doen en ervaringen uit te wisselen.

In de vorige editie van SamenInDuffelen doorliepen Nora en Erik een traject met een nieuw-Duffels koppel, afkomstig uit een ander land. “Erik en ik werden voorgesteld aan een nieuw Duffels koppel. We ontdekten al snel van elkaar dat we allemaal van tuinieren hielden. Die gezamenlijke interesse werd over taal- en cultuurdrempels heen al snel een leuke basis voor onze gesprekken en activiteiten.”
Beide koppels maakten regelmatig tijd om af te spreken en elkaars manier van leven te ontdekken. “We kwamen bij elkaar op bezoek, maar gingen ook samen naar de Samentuin, waar ze kennis hebben gemaakt met een hele groep andere Duffelaars”, vertelt Nora. “Want naast het oefenen van onze taal en het verder ontdekken van Duffel, vonden ze het uitbreiden van hun lokaal sociaal netwerk minstens even waardevol.”

Heb jij interesse?

In deze tijden van fysieke afstand tussen mensen en reis- en samenkomstbeperkingen is het niet eenvoudig om nieuwe mensen of nieuwe culturen te leren kennen. Met SamenInDuffelen kan je voor beiden kiezen, en dat zelfs zonder je eigen dorp te verlaten.

In februari 2022 starten we met de vijfde editie van SamenInDuffelen. We zijn nog op zoek naar gevestigde en nieuwe Duffelaars die in dit boeiende traject willen instappen. Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar meteen concreet en meld je hieronder aan voor je eigen inspirerend SamenInDuffelen-traject.

Ik meld me aan voor SamenInDuffelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten