Samen InDuffelen

Wat is Samen InDuffelen?

Het lokaal bestuur van Duffel organiseert onder de noemer van Samen InDuffelen een duo-traject waarmee mensen die nieuw zijn in Duffel en mensen die al lang in onze gemeente wonen samen worden gebracht. Ze kunnen samen Duffel verkennen, Nederlands praten en leren van elkaars leven en cultuur.

Hoe verloopt een duo-traject?

Het traject duurt 6 maanden. Het start met een samenkomst van alle deelnemers in groep. Tijdens deze samenkomst vormen we duo’s, in samenspraak met de deelnemers. We wisselen contactgegevens uit en bespreken wat er allemaal kan en wat niet. Daarna spreken de duo’s regelmatig af op een moment dat voor hen past. Ze kiezen zelf wat ze samen doen. Ze gaan bijvoorbeeld wandelen, een kopje thee of koffie drinken, ze maken een uitstap, koken, enz. Tussendoor komen we nog op twee momenten samen met alle deelnemers voor een groepsactiviteit.

Voor wie?

Het traject is gericht op twee grote doelgroepen:

  • gevestigde Duffelaars: inwoners die al een tijdje in Duffel wonen,
  • nieuwe Duffelaars: nieuwkomers in Duffel die meestal een andere culturele achtergrond hebben.

Wat heeft het traject te maken met inburgering?

Binnen de groep van nieuwe Duffelaars is er wel wat verscheidenheid. Deze groep bestaat uit Europese burgers zonder verplichting tot inburgering, niet-Europese burgers zonder verplichting tot inburgering en niet-Europese burgers met een verplicht inburgeringstraject.

Voor elke nieuwe Duffelaar kan deelname uiteraard leiden tot sterkere inburgering, maar voor die laatste categorie (met een verplicht inburgeringstraject) telt een deelname aan Samen InDuffelen mee voor het verplichte participatie- en netwerktraject.

Meer info?

Wil je meer weten of zijn er onduidelijkheden? Aarzel niet en neem contact op met Tom Frans via tom.frans@duffel.be of 0499 55 07 05.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten