Gemeente Duffel

Opnieuw samenaankoop elektrische fietsen

Gepubliceerd op: dinsdag 24 april 2018 9.27 u.
samenaankoop IGEMO
De elektrische fiets wint aan populariteit. Samen met IGEMO en enkele andere gemeenten organiseren we dit jaar opnieuw een samenaankoop elektrische fietsen. Van dinsdag 15 mei tot en met zaterdag 30 juni krijg je de kans om een elektrische fiets met korting aan te schaffen.

Geïnteresseerde fietsliefhebbers zullen in mei en juni 2018 opnieuw de kans krijgen om een elektrische fiets met korting aan te schaffen.

Waarom een elektrische fiets?

Door de opkomst van de elektrische fiets wordt de fiets steeds vaker een alternatief voor de auto. Niet alleen voor ontspannende fietstochtjes, maar zeker ook in het woon-werkverkeer. Voor ouderen is de extra trapkracht dan weer een groot voordeel. We willen in onze gemeente net zoals vorig jaar deze trend ondersteunen.

In 2017 werden 334 elektrische fietsen en 41 elektrische bakfietsen aangekocht via de samenaankoop. Uit een rondvraag bij de kopers liet bijna 80 % van hen weten zeer tevreden te zijn met hun aankoop. Meer dan de helft verklaart ook meer kilometers dan voorheen te fietsen. Ongeveer de helft van de ondervraagden doet dat voor woon-werk- of woon-schoolverkeer. De samenaankoop heeft dus zeker een effect op de mobiliteit in de regio. Daarnaast viel het grote aantal bestellingen op dat vanuit Duffel geplaatst werd. In onze gemeente waren er namelijk 113 bestellingen.

Hoe kiezen wij onze fietsen?

Begin maart kwam een stuurgroep van enthousiaste vrijwilligers bij elkaar om de kwaliteitsvereisten van de fiets te bespreken. Op basis van hun opmerkingen is een prijsvraag uitgestuurd naar verschillende leveranciers. Zij kregen tot eind april tijd om te reageren. De stuurgroep komt daarna nogmaals samen om 2 dames- en 2 herenmodellen uit het aanbod te kiezen.

Waar en wanneer kan je de fiets testen?

De gekozen modellen kan je in verschillende gemeenten bekijken en testen. Kom gerust langs op één van de aanbodmomenten en test de fiets uit. In Duffel kan je de modellen testen op maandag 21 mei tussen 14 en 16 u. in het technisch centrum, Norbertijnerlei 40. De testmomenten in de andere gemeenten vind je via http://www.igemo.be/samenaankoop-e-bikes

Fiets met korting aankopen?

Overtuigd van de fiets? Je kan deze bestellen via één van de beschikbare laptops tijdens het testmoment. Dat is ook handig voor het geval je geen e-mailadres hebt. Bestellen is ook mogelijk van dinsdag 15 mei tot zaterdag 30 juni via www.igemo.be/samenaankoop-e-bikes. Wij bezorgen je bestelling aan de leverancier, die de fietsen zal leveren bij één van de deelnemende handelaars. In Duffel is dat fietshandelaar Van de Velde, Katelijnsesteenweg 53. De eerste inschrijvingen worden eerst behandeld door de leverancier. Je kan bestellen als inwoner van Duffel, maar eveneens als je in Duffel werkt (en niet woont).

Dit project past binnen het Duffels klimaatactieplan om de CO2-uitstoot met 20 % te verminderen tegen 2020.

Alle info vind je op http://www.igemo.be/samenaankoop-e-bikes

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten