Gemeente Duffel

Participatiemomenten voor Duffelaars over vernieuwingsproject Bruul

Gepubliceerd op: vrijdag 3 augustus 2018 8.30 u.
Het gemeentebestuur maakt voor het gebied Kapelbeemden/Bruul een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op. Een RUP legt de juridische bestemming en bouwmogelijkheden vast.

Het gemeentebestuur wil hiermee in samenwerking met IGEMO een hoogwaardig bouwproject realiseren. Duffelaars krijgen de mogelijkheid om de plannen te raadplegen vanaf 7 augustus 2018 en kunnen eventuele opmerkingen geven tot en met 5 oktober 2018.

Startfase

De opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan bevindt zich momenteel in de startfase. Er wordt een start- en procesnota ter raadpleging aan de bevolking voorgelegd. De startnota geeft de inhoudelijke krachtlijnen van het plan weer. De procesnota schetst het verdere procedureverloop van de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan.

Beide documenten worden ter inzage van de bevolking gelegd op het omgevingsloket – op de 2e verdieping van het gemeentehuis - tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Ook op de website van de gemeente vind je deze terug (onderaan).

 

De raadpleging loopt gedurende een periode van 60 dagen

van 7 augustus 2018 tot 6 oktober 2018.

 

Je kan ten laatste op 5 oktober 2018 je vragen of opmerkingen kenbaar maken
en richten naar het college van burgemeester en schepenen.

Participatiemomenten

Daarnaast organiseert de gemeente drie participatiemomenten op het gemeentehuis over de start- en procesnota:

-1e participatiemoment woensdag 8/08/2018: 9-12 u.,

-2e participatiemoment donderdag 30/08/2018: 9-12 u. en 18–19.30 u. (avondopening);

-3e participatiemoment donderdag 20/09/2018: 9-12 u., en 18-19.30 u. (avondopening).

Voor het participatiemoment maak je vooraf een afspraak via het omgevingsloket van de gemeente: bij voorkeur via e-mail omgeving@duffel.be of telefonisch via 015 307 260.

Burgers kunnen tijdens deze participatiemomenten mondelinge vragen stellen en opmerkingen geven. Schriftelijk reageren kan gedurende de ganse periode van de raadpleging t.a.v. het college van burgemeester en schepenen, Gemeentestraat 21, 2570 Duffel per AANGETEKEND schrijven of tegen ontvangstbewijs aan het omgevingsloket van de gemeente ( 2e verdieping gemeentehuis ). Ook een reactie per e-mail naar omgeving@duffel.be is mogelijk.

Meer informatie over het vernieuwingsproject Kapelbeemden/Bruul vind je hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten