Aangepaste maatregelen m.b.t. rijbewijzen n.a.v. het coronavirus

Gepubliceerd op: donderdag 9 juli 2020 14 u.
De Europese Unie heeft wegens het coronavirus maatregelen genomen m.b.t. het rijbewijs en de vakbekwaamheid.

Bewijzen van vakbekwaamheid (code 95), vermeld op een rijbewijs of op een kwalificatiekaart, waarvan de geldigheid verstrijkt na 31 januari 2020 en vóór 1 september 2020 worden automatisch verlengd met zeven maanden vanaf de op het rijbewijs vermelde einddatum.

Deze maatregel geldt voor de bewijzen van vakbekwaamheid van groep C en groep D.

Rijbewijzen waarvan de geldigheid verstrijkt na 31 januari 2020 en vóór 1 september 2020 worden automatisch verlengd met zeven maanden vanaf hun einddatum. Deze verlenging geldt zowel voor de administratieve geldigheidsduur van het rijbewijs als voor de geldigheid – eventueel in de tijd beperkt – van de categorieën.

De maatregelen van de Europese Unie hebben voorrang op de al genomen Belgische maatregelen (deze maatregelen kan je hier terugvinden) en ze gelden voor de hele Europese Unie.

De Belgische maatregelen blijven wel van toepassing op de voorlopige rijbewijzen aangezien de Europese verordening alleen maar geldt voor de definitieve rijbewijzen. De geldigheid van deze voorlopige rijbewijzen zal in een nieuw KB, dat nog moet verschijnen, verlengd worden tot 31 december 2020.

De rijbewijzen en voorlopige rijbewijzen waarop deze maatregelen van toepassing zijn, blijven geldig en er moet dus geen nieuw rijbewijs worden aangevraagd.

Contact

Burgerzaken

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 20
e-mail
burgerzaken@duffel.be

Om de regels rond sociale afstand te kunnen blijven respecteren, werken we enkel op afspraak. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Voor de dienst burgerzaken kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak.

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten