Gemeente Duffel

Maak kennis met de online renovatietool 'Mijn Warm Huis'

Gepubliceerd op: donderdag 8 november 2018 9.34 u.
Hoe energiezuinig is je woning? Wat kan beter? Hoeveel kan een renovatie kosten? En hoeveel bespaar je ermee? Zijn er premies waarvoor je renovatie in aanmerking komt? Via 'Mijn Warm Huis' krijg je antwoord op al deze vragen, op maat van jouw woning.

De online tool ‘Mijn warm huis’ wil inwoners helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Welke ingrepen kan je uitvoeren om je energiefactuur te verlagen? Welk positief effect heeft dit op ons milieu? Aan de hand van enkele eenvoudige vragen over je huis berekent ‘Mijn warm huis’ het potentieel van je woning. Vervolgens kan je aangeven wat je wenst te verbeteren, rekening houdend met je budget en/of woonwensen.

Op basis van de gemaakte keuzes krijg je een overzichtelijk en gepersonaliseerd stappenplan met de geschatte investeringskosten per ingreep. Ook premies waarvoor je renovatie in aanmerking komt en wat je jaarlijks kan besparen wordt weergegeven in de tool.

Tot slot toont ‘Mijn warm huis’ ook aan welk positief effect een renovatie kan hebben op ons leefmilieu. De tool is enorm gebruiksvriendelijk, hoe beter je antwoorden aansluiten op je situatie, hoe exacter het resultaat.

20 procent minder broeikasgas

Bovenstaand aanbod kadert binnen de inspanning van de gemeente om tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen met 20 procent te verminderen op haar grondgebied. De gemeente tekende hiervoor in op het Europees project See2Do!, dat wil zo veel mogelijk mensen aansporen om energiezuinig te renoveren.

Benieuwd hoe je jouw huis energiezuiniger kan maken? Klik dan hier om naar de renovatietool te gaan. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten