Welke regels gelden in de fietszone Duffel-West?

Gepubliceerd op: donderdag 9 maart 2023 13.14 u.
In het kader van de wegen- en rioleringswerken aan de Hondiuslaan wordt voor de veiligheid van de fietsers in het centrum van Duffel-West een fietszone ingesteld vanaf woensdag 1 maart 2023.

In deze zone gelden de regels van fietsstraten:

  • Het begin van de fietsstraat of fietszone wordt aangeduid met een verkeersbord en eventueel een fietspictogram op de baan.
  • Een fietszone is een netwerk van aaneengesloten fietsstraten. De fietsstraat eindigt bij het eerstvolgende kruispunt. De fietszone eindigt met een verkeersbord op het einde van de zone.
  • Je mag met de auto een fietsstraat inrijden, maar je mag er niet sneller rijden dan 30 km/u.
  • In een fietsstraat mag je met de auto of andere motorvoertuigen geen fietsers inhalen.
  • Fietsers moeten zich uiteraard ook aan de regels houden: ze mogen de hele breedte van de rijbaan gebruiken voor zover deze enkel opengesteld is in hun rijrichting en de helft van de breedte langs de rechterzijde als de rijbaan is opengesteld in beide richtingen.
  • Voor verkeer dat uit zijstraten een fietsstraat inrijdt, gelden de algemene verkeersregels. Dat wil zeggen dat indien er geen wegmarkering of verkeersbord een andere regeling aanduidt, de algemene voorrangsregel geldt: voorrang van rechts. Daardoor kan het gebeuren dat fietsers in een fietsstraat voorrang moeten geven aan verkeer dat langs rechts de fietsstraat inrijdt.
 
Fietszone: Leopoldstraat – gedeelte Rietlei – gedeelte Wouwendonkstraat – Nieuwstraat – Kasteelstraat – gedeelte Rooienberg – Muggenberg – begin Stationsstraat - Kiliaanstraat – Molenstraat.
 
Klik op de foto om deze te vergroten.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken en het omgevingsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten