Politie werkt vanaf 1 mei op afspraak voor niet-dringende aangiftes

Gepubliceerd op: woensdag 28 februari 2024 7.45 u.
Vanaf 1 mei zal het onthaal van lokale politie BoDuKaP in het hoofdcommissariaat in Sint-Katelijne-Waver op afspraak werken voor niet-dringende aangiftes. Het wijkkantoor in Duffel werkt al sinds 1 juni 2019 op afspraak.

Beperkte wachttijden

Het werken op afspraak biedt tal van voordelen voor zowel burgers als de politie. Wachttijden worden beperkt en als bezoeker krijg je meer privacy omdat je jouw verhaal niet dient te doen in een volle wachtruimte. Deze manier van werken zorgt voor tijdswinst en verbetert de efficiëntie. Je kiest zelf het moment dat voor jou het beste past om langs te komen. Ook in het weekend zijn hiervoor ruime mogelijkheden.

Beter voorbereid op afspraak

Na het maken van je afspraak krijg je duidelijke richtlijnen over de documenten die je moet meebrengen naar je afspraak om deze snel en volledig te kunnen afhandelen. De medewerkers van de politie weten ook vooraf waarvoor je langskomt en kunnen zich hierdoor beter voorbereiden om je sneller en beter van dienst te zijn.

Dringende aangifte? Onmiddellijk afgehandeld!

Voor dringende aangiftes kan je nog altijd zonder afspraak terecht in het hoofdcommissariaat. Hieronder vallen bijvoorbeeld zedendossiers, (onrustwekkende) verdwijningen, feiten met een acute gevaarsituatie of (recent gebeurde) feiten waarbij herstel van het nadeel nog mogelijk is. Bezoekers worden via het online reserveringssysteem attent gemaakt op de
noodzaak van een onmiddellijke behandeling van hun zaak. In noodsituaties blijft de politie uiteraard steeds bereikbaar via het nummer 101.

Hoe maak je een afspraak?

Een afspraak boeken kan via www.politie.be/5359. Ben je niet vertrouwd met het internet? Dan kan je telefonisch een afspraak maken via het algemeen telefoonnummer 015 56 51 00.

Hoofdcommissariaat PZ BoDuKaP

Niet-dringende aangiftes op afspraak

Maandag  8 – 18 u.
Dinsdag  8 – 18 u.
Woensdag  8 – 18 u.
Donderdag  8 – 18 u.
Vrijdag  8 – 18 u.
Zaterdag  10 – 18 u.
Zondag  10 – 18 u.

Nieuwe wijkinspecteur

Sinds 1 februari is er een nieuwe wijkinspecteur in het wijkkantoor in Duffel. Inspecteur Rini Brouwers komt het wijkteam van Duffel versterken. Met zijn komst werd de indeling van de wijken licht aangepast. De gemeente Duffel is nu op gedeeld in vijf wijken met elk een eigen wijkinspecteur. Op het plan zie je de nieuwe indeling met bijhorende wijkinspecteur.

Op de website van de politie kan je eveneens de gegevens van jouw wijkinspecteur raadplegen door je straat in te geven.

Contact

Wijkkantoor politie Duffel

Adres
G. Van der Lindenlaan 222570Duffel
T.
015 30 73 52
Website
https://www.politie.be/5359/contact/commissariaten/wijkwerking-duffel

Volg ons op:

Een klacht indienen of een aangifte doen aan het loket van de wijkpolitie gebeurt altijd op afspraak. Klik hier om een afspraak te maken op het wijkbureel van Duffel. Het wijkkantoor is telefonisch bereikbaar tussen 9 en 16 u.

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten