Plaspunten in coronatijd

Gepubliceerd op: vrijdag 5 februari 2021 11.07 u.
Omdat door de coronamaatregelen horecazaken gesloten zijn is het soms een probleem om een openbaar toilet te vinden. Op www.duffel.be/plaspunten vind je een actueel overzicht met plaspunten in Duffel.

Een gratis plaspunt is een (horeca)zaak of een openbaar gebouw waar je gratis, zonder aankoopverplichtingen, naar het toilet kan gaan. Je herkent plaspunten aan de sticker op de deur of het raam. Een rolstoeltoegankelijk toilet herken je aan het blauwe icoontje dat in de sticker is verwerkt. Omdat door de coronamaatregelen horecazaken gesloten zijn is het echter soms een probleem om een openbaar toilet te vinden.

Op www.duffel.be/plaspunten kan je een overzicht met plaspunten vinden. In deze lijst zie je welke plaspunten momenteel toegankelijk zijn of niet. Er zijn ook enkele nieuwe locaties zoals de toiletten aan begraafplaats Mijlstraat en Merodestraat om tijdelijk het gebrek aan plaspunten op te vangen. Zo zijn er zowel in Duffel-West, -Oost en -Mijlstraat plaspunten.

Nieuw is ook dat vanaf dinsdag 9 februari elke dinsdag het toilet van jeugdhuis Lanteirn zal open zijn van 7 tot 13 u. in plaats van het toilet in de bibliotheek. Dit voor zowel marktkramers als bezoekers van de wekelijkse markt. Op andere dagen kan je nog wel tijdens de openingsuren van de pop-upbib het toilet daar gebruiken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten