Bekendmaking openbaar onderzoek Kasteel Ter Elst

Gepubliceerd op: dinsdag 9 februari 2021 14 u.
G. Coolens G. Coolens
Op 6 januari 2021 ondertekende de Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed twee besluiten met betrekking tot Kasteelsite Ter Elst.

Twee besluiten

  • Het besluit tot voorlopige gehele opheffing van het ministerieel besluit (van 5 januari 1973) houdende de bescherming als monument en als landschap van het kasteel Ter Elst met de omgevende slotgrachten in Duffel.
  • Het besluit tot voorlopige bescherming als monument van Kasteelsite Ter Elst in Duffel.

Openbaar onderzoek

Het lokaal bestuur Duffel organiseert rond de twee besluiten een openbaar onderzoek. Dat loopt 30 dagen, van woensdag 10 februari 2021 tot en met donderdag 11 maart 2021.

In die periode krijgt iedereen de kans om zowel het besluit tot voorlopige opheffing en het opheffingsdossier als het besluit tot voorlopige bescherming en het beschermingsdossier in te kijken en eventuele opmerkingen en bezwaren te formuleren.

Hoe kan je het dossier inkijken?

Digitaal

  • Via de website van het agentschap Onroerend Erfgoed: www.onroerenderfgoed.be
  • Na afspraak bij het agentschap Onroerend Erfgoed, Herman Teirlinckgebouw op de site Thurn & Taxis, Havenlaan 88, 1000 Brussel (afspraak maken via 02 553 16 50 of 02 553 18 21).

Op papier 

Bij het omgevingsloket van het lokaal bestuur, gevestigd in het gemeentehuis, Gemeentestraat 21, 2570 Duffel.

Omwille van de coronamaatregelen kan dit enkel na afspraak (afspraak maken via www.duffel.be/werkenopafspraak of telefonisch via 015 31 12 02.

Hoe kan je opmerkingen bezorgen?

  • Brief bezorgen aan het lokaal bestuur Duffel, dienst cultuur en erfgoed, t.a.v. Ria Moens, Gemeentestraat 21, 2570 Duffel.
  • Brief afgeven bij het onthaal van het gemeentehuis, Gemeentestraat 21, 2570 Duffel tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 u., woensdagnamiddag van 13.30 tot 15.30 u. en donderdagavond van 18 tot 19.30 u.).
  • Indienen via e-mail: erfgoed@duffel.be.

Na het openbaar onderzoek bundelt het lokaal bestuur Duffel alle opmerkingen en bezwaren en bezorgt die aan het agentschap Onroerend Erfgoed.

Na de behandeling van de adviezen, opmerkingen en bezwaren beslist de minister over de definitieve opheffing en bescherming.

Foto: G. Coolens.

Contact

Cultuur en erfgoed

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Volg ons op:

Morgen

gesloten

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken, het omgevingsloket en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten