Gemeente Duffel

Opbrengst Fiesta Justa gaat naar Jeugdzorg Ter Elst

Gepubliceerd op: woensdag 8 augustus 2018 16.03 u.
Duffel viert in 2018 tien jaar fairtradegemeente en dat zette de gemeente in de kijker met o.a. het wereldfeest Fiesta Justa. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel. Het publiek stemde en koos voor Jeugdzorg Ter Elst. Directeur Rik Van Buggenhout mocht vandaag de cheque in ontvangst nemen.

Het verjaardagsfeest Fiesta Justa ging door op zaterdag 26 mei in zaal Forum. De trouwe partners en organisaties die eerlijke handel uitdragen werden bedankt met een hapje, een drankje en een streepje muziek. Het grote publiek was van harte uitgenodigd voor het muzikaal avondprogramma met reggaeband Rootman J. & The Zionyouth Crew en de energieke mannen van Antwerp GipsySka Orkestra.

De ticket- en drankverkoop leverde 504 euro op voor het goede doel. Je kon stemmen voor je favoriet of je eigen voorkeur doorgeven via de poll van het facebookevenement. De Duffelaar koos voor Jeugdzorg Ter Elst.

Jeugdzorg Ter Elst past verschillende methodieken toe in de begeleiding van kinderen en jongeren met gedragsmoeilijkheden. Steeds meer wordt gekozen voor dierentherapie. Zo werkt Jeugdzorg Ter Elst nu al samen met het ezel- en paardencentrum de Kampenhoeve, waar de kinderen de dieren kunnen verzorgen. Daarnaast willen zij ook een samenwerking opstarten met Ergo Ezel uit Duffel en Equra Paardentherapie. Dit aanbod van dierentherapie heeft een behoorlijke kostprijs.

Met de opbrengst van Fiesta Justa kan Jeugdzorg Ter Elst weer enkele kinderen meer van de dierentherapie laten genieten.

Meer info over het faire actieplan van Duffel vind je hier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten