Wandelen en leren met je baby in en rond Muggenbergpark Duffel

Gepubliceerd op: dinsdag 14 juli 2020 14 u.
Studenten kinderzorg van het Sint-Norbertusinstituut in Duffel ontwikkelen een natuurwandeling in het Muggenbergpark en het park rond kasteel Ter Elst voor baby’s en hun ouders in samenwerking met het lokaal bestuur Duffel.

Naar aanleiding van de berichtgeving van Kind en Gezin dat kleine kinderen te weinig in de buitenlucht vertoeven, zochten de leerlingen van het 7de jaar kinderzorg een manier om ouders met hun kleine kinderen naar buiten te lokken. Zo ontstond het idee om een wandeling met informatie voor de ouders van jonge kinderen te organiseren: de ‘ontwikkelingswandeling’.

Het lokaal bestuur ging graag in op de vraag van de school om deze infoborden in het park te mogen plaatsen en wist budget vrij te maken voor de productie en plaatsing van de borden. 

Als concept kozen de studenten voor een grote puzzel. De studenten stellen de ontwikkeling van de kinderen voor als puzzelstukjes die bij elkaar horen en steeds verder uitgroeien tot één groot geheel. Elke student was verantwoordelijk voor een bepaalde leeftijdscategorie en ging op zoek naar tips en ‘wist je datjes’. Per infobord zongen de studenten één liedje in. Het geluidsbestand kunnen ouders én baby’s of kinderen beluisteren via een QR-code op de borden.

Contact

Welzijn

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
welzijn@duffel.be

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken, het omgevingsloket en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten