Welke omleidingen moet ik volgen met de auto?

Doorgaand verkeer richting Duffel-Oost en naburige gemeenten, zal via de E19 de afrit Mechelen-Noord moeten nemen. Vanaf de afrit is de omleiding naar Duffel-Oost en verder aangeduid.

Plaatselijk verkeer volgt een omleiding via de G. Van der Lindenlaan, Lintsesteenweg en de Spoorweglaan of omgekeerd. Om het verkeer aan te moedigen de omleiding te volgen, blijft een gedeeltelijke knip ter hoogte van de rotonde Liersesteenweg – G. Van der Lindenlaan bestaan. Auto’s zullen, zoals dat momenteel het geval is, de Leopoldstraat niet kunnen inrijden via de rotonde. Je kan wel vanuit de Leopoldstraat richting de rotonde rijden. Zo kan het plaatselijk verkeer het centrum vlot verlaten.

Vanuit de richting van de G. Van der Lindenlaan of vanuit Duffel-Oost (langs gemeentehuis), zal je de Hondiuslaan wel kunnen inrijden, maar enkel tot aan de Pastoriestraat. Zo kan je de parkings langs de Hondiuslaan gebruiken of naar de centrumparking op het Louis Selsplein rijden. Gemotoriseerd verkeer kan dus via de Hondiuslaan niet wegrijden richting Duffel-Centrum via de Muggenberg.

Gemotoriseerd verkeer kan wel vanuit Duffel-Centrum via de Muggenberg naar de Hondiuslaan en richting gemeentehuis rijden.

De Muggenberg hoort tot de fietszone. Voertuigen mogen er dus geen fietsers inhalen.

De situatie aan de verkeerslichten aan het gemeentehuis is terug zoals dit vóór de werken was.

Klik op de foto's om de plannen te vergroten.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten