Werken Notmeir-Walemstraat starten in het najaar van 2023

Gepubliceerd op: donderdag 10 februari 2022 9.30 u.
Lokaal bestuur Duffel zal investeren in de vernieuwing van de weg en de riolering in een deel van de Notmeir en de Walemstraat. Het huishoudelijk afvalwater dat momenteel in de baangrachten terecht komt, zal aangesloten worden op een nieuw aan te leggen afvalwaterriolering.

Met de realisatie van deze rioleringswerken komt ook de verplichting om regenwater en afvalwater te scheiden op het private domein. Lokaal bestuur Duffel betaalt uitzonderlijk de kosten voor deze afkoppelingswerken op het private domein. Een afkoppelingsadviseur zal de bewoners daarin begeleiden.Lokaal bestuur Duffel maakt van de rioleringswerken gebruik om ook de bovenbouw te vernieuwen en legt daarbij de focus op de verbetering van het fietscomfort.

Een eerste infomoment met de bewoners staat gepland. De bewoners zijn uitgenodigd per brief.

Het lokaal bestuur kan voor deze werken rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid (rioleringssubsidie) en het provinciebestuur (fietspadsubsidie). 

Deze werken zullen samen uitgevoerd worden met rioleringswerken in de Varenstraat in Rumst, in opdracht van Aquafin.

Voordat de werken starten, moet nog een hele weg worden afgelegd. Plannen afwerken en laten goedkeuren, vergunningen aanvragen, aannemer aanduiden, enz.

Daarom zullen de werken vermoedelijk pas starten in het voorjaar van 2023.

Het afkoppelingscontract kan je onderaan deze pagina terugvinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten