Gemeente Duffel

Toelage thuiszorg bejaarden

Gepubliceerd op: maandag 26 februari 2018 10.35 u.
De gemeente vindt het belangrijk dat bejaarden zo lang mogelijk in hun vertrouwde familiale omgeving kunnen blijven. Daarom kunnen Duffelaars die thuis een bejaarde verzorgen – onder bepaalde voorwaarden – een financiële tegemoetkoming krijgen.

Voorwaarden om toelage te krijgen

Inwoners van Duffel kunnen enkel een toelage aanvragen als de bejaarde minstens 65 jaar is. Hij of zij moet ook hulpbehoevend zijn. Om dit aan te tonen moet je een medisch getuigschrift kunnen voorleggen. Het inkomen van de persoon die je verzorgt mag niet hoger zijn dan een bepaald bedrag. Dat bedrag verschilt naargelang de bejaarde alleenstaand is of niet. De bejaarde moet tenslotte ingeschreven zijn op jouw adres sinds een onafgebroken periode van drie maanden voor je aanvraag.

Bedrag toelage

De toelage bedraagt 50 euro per maand voor de thuisverzorging van één bejaarde. Verzorg je meerdere bejaarden dan is het bedrag 75 euro per maand. Is het inkomen van de bejaarde net iets te hoog, dan heb je eventueel recht op een gedeelte van deze toelage. Je kan dit bedrag niet combineren met de toelage voor de verzorging van personen met een handicap.

Toelage aanvragen

Je vraagt de toelage aan bij de zorgcampus ouderen- en thuiszorg. Bij je aanvraag moet je bepaalde formulieren voegen zoals het medisch getuigschrift, het aanslagbiljet van de personenbelasting aanslagjaar 2017 inkomsten 2016 en het laatste aanslagbiljet van de onroerende voorheffing.

Voor meer informatie, zie ook www.duffel.be/toelagebejaarden.

Contact en openingsuren

Zorgcampus ouderen- en thuiszorg

Adres
Kwakkelenberg 1-32570Duffel
T.
015 30 99 40
e-mail
thuiszorg@duffel.be

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 9 - 12 u.

andere momenten na afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten