Coronavirus: update 5 februari 2021

Gepubliceerd op: vrijdag 5 februari 2021 18.30 u.
Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers vanaf zaterdag 13 februari onder zeer strikte omstandigheden kunnen heropenen, ook buitenactiviteiten in dierenparken zijn vanaf dan toegelaten.

De coronasituatie in ons land levert vandaag een gemengd beeld. Het aantal besmettingen toont sinds december een stabiele evolutie. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens daalt licht. Intussen blijft het nodig om de verdere verspreiding van besmettelijke virusvarianten tegen te gaan. Daarom blijft uiterste voorzichtigheid geboden.

Kappers kunnen hun activiteiten hervatten vanaf zaterdag 13 februari. Andere niet-medische contactberoepen, zoals bijvoorbeeld schoonheids-, massage- en nagelsalons, kunnen vanaf maandag 1 maart opnieuw aan de slag.

Zeer strikte voorwaarden

De heropening van de niet-medische contactberoepen is gekoppeld aan zeer strikte voorwaarden en aangescherpte protocollen. Deze bevatten onder meer:

  • Wachttijd van 10 minuten tussen twee behandelingen, voldoende voor de reiniging en desinfectie van de behandelingsruimte.
  • Verplichting om te werken op afspraak.
  • Klanten moeten buiten wachten.
  • Voorzien van voldoende ventilatie, bijvoorbeeld ramen en deuren open.
  • Dienstverlening aan huis blijft verboden.

Buitenactiviteiten in dierenparken

Dierentuinen mogen vanaf zaterdag 13 februari openen en dit volgens dezelfde regels als de natuurparken. Dat betekent onder meer dat enkel buitenactiviteiten zijn toegelaten en er strikte toegangscontrole plaatsvindt.

Vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings

De vakantieparken en campings mogen weer open en dat vanaf maandag 8 februari. Er zijn wel een aantal voorwaarden: de vakantieparken moeten hun restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten gesloten houden.

Immo

Vanaf zaterdag 13 februari zijn huisbezoeken toegelaten in het kader van immo-activiteiten door professionele makelaars. 

Het volgend Overlegcomité is gepland op vrijdag 26 februari 2021.

Via de link hieronder vind je een overzicht van de nieuwe maatregelen en van de veel gestelde vragen i.v.m. de maatregelen van de federale overheid.

Meer informatie over de federale maatregelen

  • Vragen over gezondheid en openbare orde? 0800 14 689 
  • Vragen over economie? 0800 120 33

Wanneer moet ik een mondmasker dragen?

Via de link hieronder vind je meer informatie over de huidige maatregelen in de Provincie Antwerpen i.v.m. de mondmaskers.Wanneer moet ik een mondmasker dragen in de provincie Antwerpen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten