Extra steun door Rode Kruis en Defensie in woonzorgcentrum Sint-Elisabeth

Gepubliceerd op: vrijdag 8 januari 2021 22 u.

In het Duffelse woonzorgcentrum Sint-Elisabeth werden COVID-19-besmettingen vastgesteld, dit bij 61 bewoners en meer dan 20 personeelsleden. De situatie wordt van zeer nabij opgevolgd. Alle bewoners en personeelsleden worden minstens wekelijks opnieuw getest. Op basis van de resultaten wordt een strikte scheiding tussen de besmette en niet besmette bewoners toegepast, op een zogenaamde cohorte-afdeling, die ondertussen bijna de hele eerste verdieping (van in totaal drie verdiepingen) beslaat.

Alle middelen zijn ondertussen uit de kast gehaald om het personeel te ondersteunen, ook al gezien de hoge personeelsuitval. Naast interim-verpleegkundigen en -zorgkundigen worden verzorgenden uit de thuiszorg ingeschakeld; ook vrijwilligers van het Rode Kruis bieden ondersteuning, zowel op de cohorte-afdeling als daarbuiten. De gemeentelijke crisiscel onder leiding van de burgemeester kwam daarom deze week samen om een verdere strategie uit te werken. In deze cel zijn de verschillende veiligheidsdisciplines vertegenwoordigd. Zo werd aan de provinciegouverneur de vraag gesteld om een beroep te doen op personeel van Defensie voor extra hulp. Het lokaal bestuur kreeg vandaag dan effectief de melding dat Defensie extra ondersteuning zal bieden vanaf zaterdag 9 januari in de vorm van vier zorgkundigen / ambulanciers per dag.

Ondanks alles blijft de sterke ploeg van het woonzorgcentrum er helemaal voor gaan. We merken echter dat heel wat positief geteste bewoners erg passief zijn door hun besmetting. De zeer welkome ondersteuning vanuit Defensie en het Rode Kruis geeft meer mogelijkheden in de zorg.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten