Nieuwe wandellus langs Mosterdpot en Goorbosbeek

Gepubliceerd op: vrijdag 12 mei 2023 14.18 u.
Sinds vrijdag 12 mei is er een nieuwe wandellus in Duffel. Deze wandelroute van 7,5 km leidt je o.a. langs de speelnatuur van De Mosterdpot, het Mouriaubos, een blote voetenpad, een graffitikunstwerk van artiest Dzia en de prachtige Goorbosbeekvallei.

Gevarieerde route langs Duffelse highlights

De nieuwe wandelroute van 7,5 km leidt je o.a. langs de speelnatuur van De Mosterdpot, het Mouriaubos, een blote voetenpad, een graffitikunstwerk van artiest Dzia en de prachtige Goorbosbeekvallei. Hiermee zetten we Duffel en de troeven die onze gemeente te bieden heeft extra op de kaart. 

Wandelgebied Rivierenland: cultuur en natuur langs kronkelende rivieren

De wandeling ‘Langs Mosterdpot en Goorbosbeek’ maakt deel uit van het herwerkte Wandelgebied Rivierenland, dat zich uitstrekt over de gemeenten Bonheiden, Duffel en Sint-Katelijne-Waver en stad Mechelen. Met afstanden tussen 2 en 10 kilometer op verharde en onverharde paden heeft Wandelgebied Rivierenland voor ieder wat wils. Zo kan je de Dijle- en Netevallei, de natuurgebieden van het Pikhakendonk, de Hondsbossen en de Brede Zeyp ontdekken, maar krijg je ook heel wat bijzonder cultureel erfgoed te zien. Denk maar aan de gotische Sint-Martinuskerk van Rijmenam, het kasteel van Zellaer, het groentemuseum ’t GROM, het domein Roosendael en de art nouveau wintertuin van het Ursulineninstituut. Sommige wandelingen zijn geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Naast de nieuwe wandelkaart zorgen de terreinsignalisatie en de infoborden voor een comfortabele wandeltocht.

De wandelkaart is vanaf juni 2023 te koop bij het onthaal in het gemeentehuis voor 5 euro. De gps-bestanden kan je gratis downloaden via www.rlrl.be/beleven/wandelgebied-rivierenland. Het bord met de start van de wandeling vind je aan de parking van Jeugdzorg Ter Elst (Zandstraat).

Wandelgebied Rivierenland is een realisatie van Regionaal Landschap Rivierenland i.s.m. Toerisme Provincie Antwerpen, Natuurpunt, gemeenten Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver en Duffel en stad Mechelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten