Nieuw AED-toestel

Gepubliceerd op: woensdag 14 juli 2021 13.43 u.
De gemeente Duffel is voortaan een AED-toestel rijker. Het nieuwe toestel vind je in de Zijpstraat, aan de tomatenautomaat van het Huis van de Tomaat.

Een automatische externe defibrillator of AED is een eenvoudig te bedienen, draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Het AED-toestel geeft gesproken instructies, en leidt een aanwezige hulpverlener door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van hem of haar overnemen.

Onze gemeente telt ondertussen al verschillende AED-toestellen: aan de bibliotheek, het zwembad, woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, gemeentelijke latere school De Meyl en aan de kantine van KVV Duffel in sportcentrum Mijlstraat. Voor het eerst stelt ook een ondernemer een AED-toestel beschikbaar. Het nieuwe AED-toestel hangt in de Zijpstraat, aan de tomatenautomaat van het Huis van de Tomaat. Zowel medewerkers van het landbouwbedrijf als voorbijgangers en buurtbewoners kunnen het gebruiken. 

Deze aankoop past binnen het charter ‘Hartveilige Gemeente’. Het charter heeft tot doel om de overlevingskansen van mensen die een hartstilstand meemaken, zo groot mogelijk te maken. Daarom investeert lokaal bestuur Duffel in de plaatsing van een aantal AED-toestellen op strategische plaatsen op ons grondgebied.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten