Deze Duffelaars zijn mooimakers, jij ook?

Gepubliceerd op: dinsdag 10 november 2020 9.15 u.
Het lokaal bestuur heeft Mooimakers onder de arm genomen om de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten aan te gaan. Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG, maar we rekenen eveneens op jou om onze gemeente mee proper te houden.

Manon, Steve, Bo, Ziggy, Stefaan en Ruby geven alvast het goede voorbeeld. Doe dus zeker ook mee, zoals deze Duffelaars, en deponeer je afval in de vuilnisbak of neem het terug mee naar huis als je gaat wandelen, fietsen, winkelen, enz.

Mooimaker Manon

Manon: “Ik ga minstens 2 keer per dag met Billy wandelen. Ik ga dan door de Rietlei via de begraafplaats en zo terug naar de Leopoldstraat. Op onze wandeling kom ik twee hondenpoepvuilbakjes tegen. Indien ik een hondenpoepzakje heb moeten gebruiken, dan deponeer ik het daar in. En als we de vuilbakjes voorbij zijn, neem ik het gewoon mee naar huis.”

Gewoon al door klein afval als papiertjes, snoepwikkels en blikjes in de vuilnisbak te gooi­en in plaats van zomaar op de grond, verandert er al heel wat in ons straatbeeld. Want zon­der dat kleine zwerfvuil is het voor iedereen veel aangena­mer om te wandelen, te win­kelen en te wonen in Duffel.

Mooimakers Steve, Bo en Ziggy

Steve: “Ik ga geregeld met mijn zonen Bo en Ziggy longboarden op het jaagpad. We hebben steeds ons drinken mee. De lege blikjes neem ik altijd terug mee in mijn rugzak naar huis als ik niet onmiddellijk een vuilnisbak tegenkom. Ik vertoef graag in de natuur waar er niet altijd vuilnisbakken staan. Ik vind een propere omgeving belangrijk en wil die waarde ook meegeven aan mijn zonen Bo en Ziggy.”

Als je met je hond gaat wandelen, moet je in het bezit zijn van een hondenpoepzakje. Bovendien ben je verplicht om de hondenpoep van jouw dier op te ruimen. De gesloten zakjes met de uitwerpselen mag je in de openbare vuilnisbakjes achterlaten. Het lokaal bestuur heeft op bepaalde plaatsen ook speciale hondenpoepvuilbakjes geplaatst.

Mooimakers Stefaan en Ruby

Stefaan: “Ik ga geregeld op pad in Duffel. Ik trek met mijn dochters de natuur in. Vandaag is mijn dochter Ruby erbij. Ik heb in mijn scooter steeds frisdrank mee. Ik neem mijn afval achteraf steeds mee naar huis. Ik vind het ook normaal dat er in natuurgebieden niet al te veel vuilnisbakken staan.”

Meer info vind je hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten