Een monumentaal verhaal

Gepubliceerd op: vrijdag 4 september 2020 10 u.
Een Open Monumentendag op de klassieke manier zit er deze keer niet in, maar ook mét Covid-19 kan onze gemeente boeiende erfgoedverhalen blijven brengen.

Al 32 jaar lang zet bijna elke Vlaamse gemeente op de tweede zondag van september de deuren open van haar monumenten en erfgoedsites. Jaar na jaar kon Duffel dankzij de samenwerking van het lokaal bestuur, verschillende privé-eigenaars en talrijke erfgoedvrijwilligers uitpakken met een aantrekkelijk programma. En ook in 2020 houden we onze monumenten onder de aandacht. 

Met dat doel is eind augustus de brochure ‘Een monumentaal verhaal’ uitgebracht. De brochure bundelt het monumentenaanbod van Bonheiden, Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver.

  • Over de vier gemeenten loopt een bunkerroute die je met de fiets kan ontdekken. De bunkers zijn restanten van de KW-linie, een verdedigingsstrategie uit de periode van de Tweede Wereldoorlog.
  • Voor wandelaars is er de Duffelse kastelentocht. Die loopt over een traject van zo’n 5 kilometer. Sommige gebouwen bestaan nog, andere zijn verdwenen maar laten nog sporen na.

Bekijk hier alvast een filmpje over de bunker van Duffel.

Je kan je wandel- en fietsparcours inplannen op een moment dat jij volledig zelf kiest. De brochure ‘Een monumentaal verhaal’ is het hele najaar door verkrijgbaar in het gemeentehuis en in de bibliotheek.

Op zondag 13 september kan je in Duffel deze keer geen monumenten, bunkers of kastelen binnenin bezoeken. Wel zet Duffel de boeiende wandel- en fietstocht op Open Monumentendag extra in de kijker. Zo zijn er in vier bunkers, één per gemeente, filmopnames gemaakt. Die komen op de websites van elke gemeente. Op je smartphone kan je ze op 13 september uploaden via een QR-code die je vlakbij de bunkers vindt.

Brochure en fietskaart zijn op Open Monumentendag verkrijgbaar op drie plekken:

  • Kasteel Gevers, Rooienberg 21b, van 11 tot 15 u.
  • Gemeentelijke Lagere School De Meyl, Mijlstraat 91, van 11 tot 15 u.
  • Bibliotheek, O.-L.-Vrouwlaan 1, van 9.30 tot 12.30 u.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar www.openmonumenten.be

Hier vind je ook nog extra informatie. 

Contact

Cultuur en erfgoed

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Volg ons op:

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 13.30 - 15.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u. en 18 - 19.30 u.

Om de regels rond sociale afstand te kunnen blijven respecteren, werken we enkel op afspraak. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Voor de dienst burgerzaken kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak.

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten