Buig jij je mee over de toekomst van Duffel?

Gepubliceerd op: dinsdag 27 augustus 2019 15.11 u.
Het lokaal bestuur Duffel is volop bezig met de voorbereiding van een nieuw meerjarenplan voor de periode 2020-2025. Heb jij zin om samen met andere inwoners in gesprek te gaan over belangrijke thema's in onze gemeente? Dat kan op woensdag 25 september.

Plannen van het lokaal bestuur Duffel

Het meerjarenplan is een plan voor een periode van zes jaar. Dit plan houdt rekening met de behoeften van Duffel op heel wat uiteenlopende domeinen zoals wonen, mobiliteit, ouderenzorg, milieu en onderwijs. Dat zijn maar enkele voorbeelden van de thema’s die er in opgenomen zijn. Dankzij het meerjarenplan kunnen Duffelaars dus in één document bekijken wat de plannen van het lokaal bestuur Duffel zijn voor de komende zes jaar.

Tot het einde van dit jaar voeren we nog acties uit van het huidige meerjarenplan 2014- 2019. Elk jaar krijgt de gemeenteraad een rapport over de uitgevoerde acties. In 2020, een dik jaar na de gemeenteraadsverkiezingen, gaat het nieuwe meerjarenplan van kracht.

Inspraakmoment op 25 september

Op de gemeenteraad van december wordt het meerjarenplan voorgelegd ter goedkeuring. Vooraf wil het lokaal bestuur haar inwoners de kans geven om feedback te geven over het voorstel. Op woensdag 25 september is er daarom een inspraakmoment voorzien voor geïnteresseerde inwoners van Duffel. De Duffelse adviesraden zullen ook vertegenwoordigd zijn. Zij werden eerder in dit traject al betrokken om de noden van Duffel in kaart te brengen.

Praktisch

Het inspraakmoment is op woensdag 25 september van 19.30 tot 22 u. in de polyvalente zaal van de brandweerkazerne Rivierenland (Spoorweglaan 2). Inschrijven is niet nodig.

Je hebt geen speciale kennis nodig om deel te nemen. Je schuift samen met andere inwoners aan tafel om mee te denken en te discussiëren over volgende thema's:

  • Zorg en welzijn op maat van elke DuffelaarWat kunnen we doen om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen? En wat kunnen we zelf doen? 
  • Duffel in beweging, met aandacht voor ruimte en veiligheid. Wat is er nodig om je meer met de fiets of te voet te laten gaan? 
  • Duffel: levendig, zichtbaar en bomvol beleving. Hoe maken we het centrum van Duffel aantrekkelijker? Welke troeven kunnen we uitspelen waardoor we Duffel in de kijker zetten? Wat kan je zelf doen? 
  • Duffel, waar het goed is om te wonen. Wat is een mooie groene en propere buurt? En wat kan je zelf doen? 
  • Duurzame zorg voor land en dier. Hoe kan Duffel duurzamer worden? En wat kan je zelf doen? 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten