Weer wekelijkse markt in Duffel

Gepubliceerd op: vrijdag 15 mei 2020 12.47 u.
De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat vanaf maandag 18 mei de openbare markten terug toegelaten zijn. De gemeenten moeten wel rekening houden met enkele veiligheidsvoorschriften. In Duffel is er opnieuw wekelijkse markt vanaf dinsdag 19 mei.

Terug markt op dinsdag 19 mei

Omdat de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen heeft gezet voor de openbare markten, kan vanaf dinsdag 19 mei de wekelijkse markt in Duffel opnieuw plaatsvinden. De nieuwe veiligheidsvoorschriften vragen om een aanpassing van het Duffelse marktplan. Zo moet de gemeente de opstelling beperken tot 50 kramen en is er maximum 1 klant per anderhalve lopende meter kraam toegelaten.

De markt in Duffel telt momenteel iets minder dan 100 vaste abonnementen. Om dinsdag direct te kunnen opstarten werd beslist om de markt op te splitsen in de buitenkant en de binnenkant van de cirkel. De eerste week zullen de kramen van de buitencirkel aanwezig zijn. De tweede week de kramen van de binnencirkel. Op deze manier kan er voldoende afstand gehouden worden tussen de bezoekers.

Winkel veilig op de markt

De gemeenten moeten rekening houden met de officiële richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. We beseffen dat de maatregelen inspanningen vragen van zowel marktkramers als klanten. 

  • Ziek? Blijf dan zeker thuis. 
  • Flaneren en funshoppen is er dinsdag helaas nog niet bij. Voeding of drank ter plekke nuttigen is niet mogelijk.
  • Hou je marktbezoek zo kort mogelijk.
  • Kom alleen (tenzij je nood hebt aan begeleiding).
  • Hou overal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Was of ontsmet regelmatig je handen. Een mondmasker is aangeraden.
  • Volg het aangegeven parcours. Er geldt eenrichtingsverkeer. Dat wil zeggen dat de bezoekers een parcours moeten volgen dat gaat vanaf de kapel (Bruul), naar de Kapelstraat en dan door de Handelsstraat richting water. Vervolgens kan je aan de bibliotheek terug de Bruul op. Je kan enkel op het parcours via de 4 in- en uitgangen: 1) Kwakkelenberg, 2) het straatje naar de parking achter de Handelsstraat, 3) aan de brug en 4) aan de Bruul.

We rekenen erop dat iedereen de maatregelen opvolgt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten