Logo lokaal bestuur Duffel

Welk symbool past er beter voor het lokaal bestuur Duffel dan onze eigenste duffelcoat?
De zo karakteristieke knoop van de beroemde houtje-touwtjejas onthult direct en duidelijk waar Duffel voor staat en gaat: een lokaal bestuur waar betrokkenheid heerst, waar mensen zich met elkaar verbonden voelen en waar mensen zorgzaam met elkaar omgaan.

De duffelcoat staat voor ‘warmte’: onze inwoners weten zich in een warme, hechte gemeenschap ingebed. Ze kunnen zich in dat sterke sociale weefsel induffelen. Onderlinge verbondenheid en menselijke warmte: dat is wat ‘Duffel’ maakt tot de gemeente die ze is. De slogan 'Gehecht aan' geeft dit treffend weer.

Maar een logo wordt pas ècht een handelsmerk als het ook de hoofden en de harten van haar inwoners verovert. En dat is precies wat we beogen: ‘Gehecht aan Duffel’ is wat elke inwoner bedoelt als hij of zij zegt waarom het zo aangenaam toeven is in onze gemeente. ‘Gehecht aan Duffel’ is waar elk kind naar verwijst als het vol enthousiasme vertelt over zijn of haar warme thuis.
‘Gehecht aan Duffel’ is waar wonen, werken en leven in onze gemeente voor staat.
Het is de way of life in onze gemeente. Daar gaan we met z’n allen voor, toch?

Ook de gemeentelijke basisscholen 't Kofschip en 't Kompas en het gemeentelijk technisch instituut Duffel hebben een logo in onze huisstijl.

Mag je het logo van het lokaal bestuur gebruiken?

  • Het logo van het lokaal bestuur is beschermd door auteursrechten. Dit wil zeggen dat je het logo niet mag gebruiken zonder toestemming van het lokaal bestuur Duffel. 
  • Wil je het logo gebruiken? Bezorg dan je aanvraag schriftelijk aan communicatie en onthaal en vermeld waarvoor je het logo wil gebruiken. Indien je het logo mag gebruiken, dan bezorgen we een bestand dat geschikt is voor drukwerk. 
  • Overheden, verenigingen en organisatoren hebben automatisch de toelating om het logo van het lokaal bestuur te gebruiken voor informatie- en promotiemateriaal dat wordt aangemaakt in het kader van een samenwerkingsverband met het lokaal bestuur Duffel. Ze moeten nog wel een schriftelijke aanvraag doen via communicatie en onthaal.
  • Het gebruik van het logo is niet toegestaan voor reclamedoeleinden, fabrieksmerken of politieke doeleinden.
  • Bij twijfelgevallen is het de gemeenteraad die oordeelt of het logo van het lokaal bestuur al dan niet mag gebruikt worden.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten