Jeugdraad zoekt nieuwe leden! 

Gepubliceerd op: donderdag 16 december 2021 11.23 u.
De jeugdraad zoekt Duffelse jongeren tot 30 jaar.

De jeugdraad is een officiële adviesraad binnen het lokaal bestuur. Het is dé plek waar jongeren hun stem kunnen uitbrengen met betrekking tot alle thema’s die kinderen en jongeren in Duffel aanbelangen. Het lokaal bestuur is dan ook verplicht advies te vragen aan de jeugdraad over dossiers die deze thema’s aanraken. Daarnaast kan de jeugdraad zelf ook spontaan advies geven aan het lokaal bestuur.

Thema’s die aan bod komen zijn onder andere fuiven, het jeugdhuis, subsidies voor jongeren en jeugdverenigingen, het actieplan mentaal welzijn bij jongeren enz.

Enkele voorbeelden van wat al verwezenlijkt werd dankzij de jeugdraad zijn: speelbos, studieplek in de bibliotheek, Duffelse Dag van de Jeugdbeweging, een graffitimuur en oefenhekken om te leren autorijden. 

Momenteel zetelen vooral afgevaardigden van de jeugdverenigingen in de raad maar uiteraard is de jeugdraad een plek waar àlle Duffelse jongeren tot 30 jaar lid van kunnen worden. Ben jij of ken jij iemand die zich graag engageert om deel te nemen aan de jeugdraad of de kerngroep? Neem dan contact op met de ondersteunende ambtenaar Frauke (frauke.verhaert@duffel.be / 015 30 72 38 of Facebook: Frauke Van Jeugd Duffel) als je bijkomende informatie zoekt.

Ben je overtuigd? Meld je dan aan via de link hieronder:

Ik meld me aan voor de jeugdraad 

Contact

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken, het omgevingsloket en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten