Zoek je nog een hobby? Kom erbij!

Gepubliceerd op: vrijdag 1 september 2023 13.15 u.
Met deze uitnodigende campagne zetten we het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren in de kijker. Heel wat Duffelse verenigingen verwelkomen in september graag nieuwe leden.

Kom erbij... en speel!

Buitenspelen en ravotten, knutselen en samen activiteiten organiseren: daarvoor moet je in de jeugdvereniging zijn. Scouts en Chiro zijn de bekendste, maar in Duffel is ook JNM Pallieterland actief: een jeugdvereniging rond natuur en milieu. Een jeugdvereniging is er voor én door jongeren: jongeren vanaf 18 jaar leren er leiding geven en verantwoordelijkheid nemen. Ze plannen elke week vol enthousiasme activiteiten voor andere kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar.

Kom erbij … en sport!

Bewegen en sporten, individueel of in een team? Met of zonder competitie? Het kan in één van de vele Duffelse sportclubs. Ontdek in de Vrijetijdsgids welke sporten je kan beoefenen: balsporten, dans, racketsport, atletiek, watersporten, turnen of gevechtsport, en nog veel meer... Je kan voor heel wat disciplines bij een Duffelse sportclub terecht. Een aantal sportclubs hebben ook kleutergroepen. 

Kom erbij... en maak! 

Creatieve geesten vinden hun plek in één van de artistieke organisaties: theater, beeldende kunst, een muziekinstrument leren spelen of samen zingen in een koor: het kan allemaal. Nieuwe organisaties zijn Kunstbazen, Muziek in Huis en Coder Dojo Duffel. Bij Kunstbazen kunnen jongeren vanaf 12 jaar vrij of onder begeleiding creatief aan de slag met klei, beeldhouwen, schilderen, tekenen of naaien. Bij Muziek in Huis kan je verschillende muziekinstrumenten leren bespelen. Wil je liever digitaal iets creëren? Kinderen en jongeren kunnen leren programmeren bij Coder Dojo Duffel.

Neem eens een kijkje in de Vrijetijdsgids

Wist je dat er meer dan 30 verenigingen zijn met sport, jeugdwerking of een artistiek atelier voor kinderen? Ontdek ze op de website van Huis van het Kind Duffel: je vindt er de Vrijetijdsgids online. Een papieren versie kan je ophalen bij het vrijetijdsloket. Misschien ontdek je wel een nieuwe club in je buurt. In de Vrijetijdsgids vind je ook meer info over elke vereniging: wie kan lid worden? Hoeveel kost dat? Wanneer en waar gaat de werking door? Je vindt er ook contactgegevens. 

Contact

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Morgen

gesloten

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken en het omgevingsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten