Gemeente Duffel

Duffel, ‘Gemeente met de Kleinste Voetafdruk’?

Gepubliceerd op: woensdag 28 februari 2018 13.34 u.
Duffel neemt deel aan de Klimaatstrijd van provincie Antwerpen. Alle Antwerpse gemeenten strijden vóór een betere planeet, en tégen elkaar. De gemeente die zich het meest inzet en de meeste vooruitgang boekt, neemt de titel van‘Gemeente met de Kleinste Voetafdruk' mee naar huis.

Alle beetjes helpen

Zo’n klimaatstrijd doen we allemaal samen. Jij, jouw buur, de schoolmeester van je neefje, … Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Dit doe je door de komende maanden stap voor stap je ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat mogen gerust kleine stapjes zijn. Wat minder vlees eten bijvoorbeeld of de auto een dag thuislaten en met de fiets naar de bakker gaan.

Handig hulpmiddeltje

Je hoeft het gelukkig niet allemaal zelf te bedenken. Op www.deklimaatstrijd.be vind je de link naar een superhandige app die automatisch je ecologische voetafdruk berekent. Je krijgt ook een heleboel info om Moeder Aarde een handje te helpen. De app houdt je vooruitgang bij én berekent waar onze gemeente staat in het klassement. Zo zorgen we er samen voor dat we binnen een paar jaar niet plots aan de kust liggen. En dat we de titel niet aan Sint-Katelijne-Waver of Lier verliezen. Want ook zij zullen alles op alles zetten.

Laat de strijd tegen de klimaatsverandering jou ook niet koud? Hebben we je warm gemaakt om er samen met de hele gemeente keihard in te vliegen? Surf dan snel naar de website en help ons mee naar de overwinning.

Contact en openingsuren

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
F.
015 31 54 01
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 9 - 12 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten