Lees je mee met KJV?

Gepubliceerd op: vrijdag 28 juni 2019 9.30 u.
De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) wordt jaarlijks georganiseerd door Iedereen Leest. Dit jaar namen maar liefst 9.222 kinderen deel. Onder hen zaten er 20 enthousiaste leden van onze bib.

Per leeftijdscategorie worden 8 boeken geselecteerd, die de jury van jonge lezertjes een jaar lang lezen en beoordelen. In de lente worden alle stemmen geteld en in mei weten we welk boek het beste is volgens de kenners. 

Feest voor Duffelse KJV-leden

Elk jaar verzamelt de bib van Duffel een eigen groepje KJV-leden: dit jaar lazen en stemden niet minder dan 20 gemotiveerde leden. Om onze jury te bedanken, trakteerden we ze op een spetterend feest. Zo knutselden we een KJV-vriendenboek in elkaar, spraken we over de winnende boeken en ieders lievelingsboek en speelden we in het park. Want wie dacht dat gretige lezers niet houden van een potje Kiekeboe tussen de bomen, is duidelijk nog nooit op een KJV-feestje geweest. Lezen saai? Wij denken van niet.

Inschrijven

Wil jij volgend jaar ook meelezen? Je kan het inschrijvingsformulier onderaan downloaden of afhalen aan de balie van de bib. Iedereen tussen 4 en 16 jaar kan deelnemen. Meer info vind je op www.kjv.be of aan de balie van de bib.

KJV winnaars 2019

  • Groep 1 (4-6 jaar): Plasman
  • Groep 2 (6-8 jaar): Dappere Max 
  • Groep 3 (8-10 jaar): De keukenprins van Mocano: reis naar het hoge noorden 
  • Groep 4 (10-12 jaar): De oorlog die mijn leven redde
  • Groep 5 (12-14 jaar): Oorlog in een koffer 
  • Groep 6 (14-16 jaar): Cel 7
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten