Koop eens kippen

Gepubliceerd op: dinsdag 31 december 2019 8 u.
Van 6 tot en met 31 januari kan je kippen bestellen bij lokaal bestuur Duffel. Kippen zorgen voor verse eitjes. Met de nodige ruimte in je tuin en de juiste verzorging verwerken ze bovendien heel wat keukenafval. Kris, Liesbeth en hun drie kinderen zijn alvast fan.

De voordelen van kippen
Kris is zeer tevreden over hun beslissing om kippen aan te kopen. “Ik vind ze mooi, ze zijn lief en het zijn heel nuttige dieren. Ze eten onze etensresten op. Zo hebben wij minder afval.” Ook de kinderen zijn er dol op. “We kunnen ermee spelen en ze zijn lief. Dat vinden we heel fijn.”

Naast het voordeel dat kippen helpen bij het verwerken van afval, produceren ze ook lekkere eieren waarbij je gerust kan zijn over de herkomst en kwaliteit. “Ze leggen verse eieren. Deze zijn bovendien lekkerder dan die van de winkel.”

Wat zijn de vereisten?
Voor een kip is een ren van minstens 3 m² nodig. Je kiest best een plek waar tijdens de hete zomermaanden wat schaduw is.Een afspanning met een hoogte van 1,5 m volstaat meestal. Zorg ervoor dat de natuurlijke vijanden van de kip, zoals de vos, niet in de ren kunnen. Voorzie een hok, met zitstok en nestbak, dat bescherming biedt tegen neerslag, wind en tocht.
Kippen eten het liefst vers voedsel en hebben steeds voldoende drinkwater nodig.

Hoe bestellen?
Om de Duffelaar een steuntje in de rug te geven, biedt het lokaal bestuur kippen aan tegen het tarief van 7 euro per kip. Elk gezin kan maximum 5 kippen kopen. Het gaat hier om legkippen, geen batterijkippen of raskippen.

Bestellen kan van maandag 6 januari tot en met vrijdag 31 januari. Dit kan via de knop 'kippen bestellen' hieronder of aan het onthaal van het gemeentehuis. Jouw bestelling is in orde van zodra de gemeente je betaling heeft ontvangen.

Wanneer je op de knop 'kippen bestellen' klikt, verschijnt er een nieuw venster. In dit venster klik je op het tabblad 'activiteiten' en vervolgens ga je naar de tweede pagina. 

Kippen bestellen

Je kan de kippen afhalen op zaterdag 25 april tussen 10 en 12 u. aan het technisch centrum, Norbertijnerlei 40. Vergeet dan niet om jouw betalingsbewijs en een kartonnen doos mee te
brengen.

Contact en openingsuren

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te vertragen is het gemeentehuis niet toegankelijk voor klanten tot en met zondag 3 mei 2020. Enkel voor strikt noodzakelijke dienstverlening kan je elke werkdag tussen 9 en 16 u. bellen naar het nummer 015 31 12 02. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket op https://www.duffel.be/eloket.

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten