Consultatiebureau voor het Jonge Kind verhuist naar zorgcampus

Gepubliceerd op: vrijdag 30 augustus 2019 10.54 u.
Het Duffelse consultatiebureau voor het Jonge Kind huist vanaf september op de zorgcampus in de Kwakkelenberg in Duffel-Oost. Wegens de uitbreiding van het Sint-Norbertusinstituut was Kind en Preventie genoodzaakt te verhuizen. Het lokaal bestuur Duffel ging mee op zoek naar een geschikt pand.

Consultatiebureaus volgen op systematische wijze de groei en ontwikkeling van Vlaamse kinderen op. Ze volgen preventief baby’s en peuters op, onder meer op het vlak van gehoor, zicht en ontwikkeling. In het consultatiebureau kunnen ouders met kinderen van 0-3 jaar steeds terecht met vragen over de ontwikkeling en gezondheid van hun kindje. De consultaties zijn volledig gratis en worden georganiseerd door Kind en Preventie en haar vrijwilligersteam, in intensieve samenwerking met Kind en Gezin.

Noodzakelijke verhuis
Het consultatiebureau van Duffel huisde jarenlang in de Stationsstraat, naast het Sint-Norbertusinstituut, maar daar komt nu een einde aan. De school start in september met verbouwingen om de capaciteit te vergroten. Daardoor was het consultatiebureau genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.
Kind en Preventie vroeg de hulp van het lokaal bestuur in de zoektocht naar een geschikt pand. Een consultatiebureau moet namelijk voldoen aan een hele reeks (veiligheids-) voorschriften, opgelegd door Kind en Gezin.

Nieuw adres vanaf 3 september
Uiteindelijk besloot het lokaal bestuur de voormalige kantoren van de sociale dienst van het OCMW om te bouwen tot een wachtzaal en vergaderruimte, een buggyruimte en een verpleegsters- en dokterslokaal. Vanaf 3 september kan je voor wegen, meten en vaccinaties voor je baby terecht op de zorgcampus (Kwakkelenberg 1, ingang via het onthaal). De werking loopt ongestoord door van augustus op september. De openingsuren blijven ongewijzigd.

Contact en openingsuren

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 13.30 - 15.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u. en 18 - 19.30 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten