Leerlingen van GTI Duffel bouwen elektrische kart

Gepubliceerd op: dinsdag 14 november 2023 14.30 u.
GTI Duffel neemt deel aan de Greenpower Challenge, een wedstrijd waarbij scholen het tegen elkaar opnemen met een zelfgebouwde elektrische kart op het circuit van Zolder. Op dinsdag 14 november konden de leerlingen van de richting autotechniek alvast eens proefrijden met een demokart. 

De Greenpower Challenge heeft als doel om jongeren te inspireren om te kiezen voor een studie in een STEM-richting met het oog op een loopbaan in een technische sector. De combinatie van het aantrekkelijke van de motorsport en de uitdaging van de elektrificatie van de wagens wekt de interesse en het enthousiasme bij de leerlingen. Dit project sluit aan bij verschillende aspecten van het leerplan en wordt tegelijk op een speelse manier onder de aandacht van de jongeren gebracht.

De leerlingen van autotechniek in het GTI Duffel doen stage bij Auto Natie Group in Mechelen en Kontich. Auto Natie Group contacteerde de school om mee te doen aan de wedstrijd van Greenpower. Auto Natie Group levert de materialen en biedt technische ondersteuning en opleiding aan. Ook bedrijfsbezoeken vallen binnen het concept.

Door de samenwerking tussen de verschillende afdelingen van de school is het de bedoeling dat ze tot een afgewerkte kart komen, die zowel mooi, functioneel als snel, zuinig en veilig is, volgens de eisen van de wedstrijd. In het voorjaar zullen een aantal testritten plaatsvinden om de kart te optimaliseren. De uiteindelijke wedstrijd is gepland voor het einde van het schooljaar. Vooral onze vijfdejaars zullen hiermee aan de slag gaan, met ondersteuning van de zesdejaars en de leerkrachten.

Auto Natie Group wil op deze manier de leerlingen warm maken voor een verdere opleiding en carrière in de autosector en de scholen de kans geven om aan dit uitdagende project deel te nemen. De thematiek ‘Elektrificatie’ van Greenpower leunt sterk aan bij het engagement van D’Ieteren voor een duurzame mobiliteit voor de toekomst. Door op een laagdrempelige manier de mogelijkheden van elektrische wagens aan de jongeren voor te stellen, hopen ze interesse hiervoor op te wekken. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten