Kapvergunning

Voor het kappen van bomen moet je soms een vergunning aanvragen.

Kappen in een bos

  • Indien je een bos volledig of gedeeltelijk wil kappen en deze oppervlakte een andere bestemming wil geven (bijvoorbeeld voor het bouwen van een woning), dan moet je een ontbossing aanvragen. Hiervoor heb je stedenbouwkundige vergunning nodig bij het lokaal bestuur Duffel.
  • Indien je enkele bomen uit een bos wil kappen of het bos wil uitdunnen dan moet je een kapmachtiging aanvragen bij het Agentschap voor Natuur en Bos. 

Kappen in natuur- of landbouwgebied

Voor het kappen en het aanplanten van bomen in natuur- of landbouwgebied heb je een natuurvergunning nodig bij het lokaal bestuur.

Kappen rond een woning of bedrijfsgebouw

Om te weten of je een vergunning nodig hebt om enkele bomen in je tuin te kappen, vraag je best meer info bij het omgeving en infrastructuur (omgevingsloket). Het is mogelijk dat er op je perceel verkavelingsvoorschriften gelden in verband met het kappen van bomen. Daarnaast kan er ook een stedenbouwkundige vergunning nodig zijn als het om een hoogstammige boom gaat.

Hoe aanvragen?

Over het aanvragen van een stedenbouwkundige vergunning vind je meer informatie via volgende link: stedenbouwkundige vergunning.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten