Boekentips jeugdboekenmaand

Gepubliceerd op: dinsdag 16 februari 2021 16 u.
In maart vieren we de 50e jeugdboekenmaand. Het thema van de jeugdboekenmaand past dit jaar perfect bij een jubileumeditie: ‘Feest!’ Dat we dit feest niet met z’n allen samen in de bib kunnen vieren, houdt ons niet tegen, want met deze feestelijk boekentips wordt het sowieso een vrolijke boel.

De wolf komt echt niet – Myriam Ouyessad en Ronan Badel

Het kleine konijntje ligt in bed en vraagt zich af of de wolf zal komen. Mama doet haar best om geruststellende antwoorden te bedenken want nee, de wolf komt ècht niet. En meer kunnen we niet verklappen over dit verrassende en grappige prentenboek. Zelfs niet waarom het in dit rijtje feestboeken staat. Spannend, he?

Een huis vol lekkers - Felicita Sala

Een feest? Dat betekent lekker eten! En in de Granaatappelstraat nummer 10 kan je veel inspiratie opdoen, want in elk appartement maakt iemand iets anders klaar. Heb je zin in Spaans? Of liever iets Chinees? In dit boek gaat een wereld aan heerlijke gerechten voor je open.

Hee daar mijn twee voeten - Joke Van Leeuwen

Zelf noemt ze haar gedichten ‘versjes’, terwijl wij het taalplezier en de originele vondsten van Joke van Leeuwen eerder zien als een verse portie sprankelende poëzie. Een boekje om te koesteren.

Zwerveling - Peter Van den Ende

Dit woordeloze prentenboek is een feest voor je ogen en een ode aan de verbeelding. Hoewel de auteur koos voor prenten in zwart en wit, zie je toch een wereld vol kleuren tot leven komen terwijl je een piepklein papieren bootje volgt dat de ene wereldzee na de andere bevaart. Een wonderlijk boek dat zelfs door The New York Times werd getipt als een van de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. Stap mee aan boord en laat je varen. 

Meer info: www.jeugdboekenmaand.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten