Een woning verhuren, hoe doe je dat?

Gepubliceerd op: donderdag 29 augustus 2019 9.13 u.
Een woning verhuren brengt heel wat op, maar soms loopt niet alles volgens plan. Als verhuurder stuit je vaak op obstakels en moeilijkheden. Verhuur je een woning of denk je erover dit te doen? Kom dan langs op de gratis infoavond en krijg antwoord op al je vragen.

Een woning verhuren, hoe doe je dat?

Een woning verhuren brengt heel wat op, maar soms loopt niet alles volgens plan. Als verhuurder stuit je vaak op obstakels en moeilijkheden. Verhuur je een woning of denk je erover dit te doen? Heb je al moeilijkheden gehad of wil je weten wat je te wachten staat? Kom dan langs op de gratis infoavond voor verhuurders en krijg antwoord op al je vragen.

Is je woning huurconform?

Om een woning te verhuren moet het pand voldoen aan heel wat wettelijke verplichtingen. Tegen 2020 moet een huurwoning voorzien zijn van dakisolatie en dubbele beglazing. Misschien kom je wel in aanmerking voor een premie.

Tijdens de infoavond kom je als (toekomstige) verhuurder alles te weten over woonkwaliteit en de vereisten waaraan je woning moet voldoen. Bovendien kan je al je vragen stellen aan één van de woningcontroleurs van IGEMO, Zij staan je gratis bij met raad en daad.

Kan je verhuren zonder zorgen?

Als verhuurder heb je het niet altijd even gemakkelijk. Je woning blijkt niet te voldoen aan wettelijke verplichtingen, de huurders maken je het moeilijk of er komt gewoon heel wat extra tijd bij kijken om alles in orde te houden.

Wist je dat je een woning kan verhuren via een Sociaal Verhuurkantoor (SVK)? Zo'n SVK biedt heel wat voordelen en neemt een groot deel van je zorgen weg. SVK Onderdak legt je tijdens de infoavond haarfijn uit hoe ze te werk gaan.

De infoavond

Verhuurders uit Duffel kunnen naar de gratis infoavond op maandag 21 oktober om 19.30 u. in Putte. Het onthaal start om 19 u. Het adres is Het Lijsternest 26 (dienstencentrum).

Inschrijven kan via een mailtje naar woonwinkel@igemo.be, met vermelding van je naam en contactgegevens, met als onderwerp 'infoavond voor verhuurders'.

Contact en openingsuren

Woonwinkel Duffel

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 28 60 28
e-mail
woonwinkel@igemo.be
Website
https://www.igemo.be/burgers/wonen/woonwinkel/

Je kan ook elke 4e donderdag van de maand van 18 – 19.30 u. op afspraak naar de Woonwinkel komen. Tijdens de kerstvakantie is er geen Woonwinkel. 
In juli en augustus is er geen avondspreekuur.

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten