Gemeente Duffel

Denkdag 'Huis van het Kind waar elk gezin telt'

Gepubliceerd op: woensdag 25 juli 2018 11.51 u.
De gemeente is volop bezig met de uitbouw van het Duffels Huis van het Kind. Dit is een netwerk waarbinnen verschillende lokale/sociale partners (samen-) werken rond preventieve opvoedingsondersteuning en gezinsondersteuning.

Het Huis van het Kind staat klaar voor alle gezinnen met kinderen en jongeren tot 24 jaar, kinderen en jongeren zelf, alsook aanstaande ouders.

Om het Huis van het Kind in Duffel verder vorm te geven, organiseren we een grote denkoefening waarbij we input vragen van zowel beleidsmakers als hulpverleners, vrijwilligers, (groot-) ouders en zelfs onze Duffelse kinderen. Waarvoor moeten gezinnen terecht kunnen in het Huis van het Kind? Wat is er nodig opdat elk gezin de weg vindt naar de dienstverlening? Hoe zorgen we dat Duffelaars antwoorden vinden op hun (opvoedings-) vragen? Waar hechten kinderen belang aan? Hoe kijken jongeren naar het Huis van het Kind? Tijdens deze denkdag zetten we de eerste stappen naar concrete acties.

De denkdag ‘Een Huis van het Kind waar elk gezin telt’ gaat door op woensdag 31 oktober 2018 in de gemeentelijke bibliotheek van Duffel (Onze-Lieve-Vrouwlaan 1). We voorzien lunch en de mogelijkheid tot opvang voor uw kind(eren).

 

Voorlopig programma:
9 u.: onthaal met koffie

9.15 – 12 u.: sessie volwassenen en jongeren (kinderopvangmogelijkheden aanwezig)

12 tot 13 u.: lunchpauze

13 tot 15.30 u.: sessie volwassen en jongeren

13.30 tot 15.30 u.: sessie kinderen

Voor vragen of inschrijving kan je terecht bij het vrijetijdsloket via vrijetijd@duffel.be of 015 30 72 51. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten