Het belang van een duidelijk zichtbaar huis- of busnummer

Gepubliceerd op: vrijdag 19 juni 2020 16 u.
Voor het werk van zowel hulpverleners als postbodes is een duidelijk zichtbaar huis- of busnummer enorm belangrijk. Wist je dat je als eigenaar zelf verantwoordelijk bent voor de plaatsing van het nummer? Hieronder vermelden we nog een aantal aandachtspunten.

Elk gebouw voor bewoning, maar ook elk administratief, commer­cieel en industrieel gebouw dient voorzien te zijn van een huisnummer. Ook als er geen be­woning is. Het huisnummer moet goed zichtbaar en leesbaar zijn van op de openbare weg.

Wanneer een gebouw niet langs de openbare weg gelegen is, dient aan de hoofdtoegang van het terrein waarop dat gebouw opgericht is een duidelijk zicht­baar huisnummer te worden aangebracht. Je brengt het huisnummer aan uiterlijk 30 dagen na voltooiing van het nieuwbouwwerk. Bij wijziging van het huisnummer breng je uiterlijk 30 dagen na kennisgeving het lokaal bestuur het nieuwe huisnummer aan. Uitgezonderd bij werken aan het gebouw is het verboden de huisnummers te verbergen, on­leesbaar te maken, te beschadi­gen of te verwijderen.

Contact

Burgerzaken

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 20
e-mail
burgerzaken@duffel.be

Morgen

gesloten

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken, het omgevingsloket en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten