Ik hou(t) van erfgoed

Gepubliceerd op: woensdag 1 november 2023 15 u.
Onderzoek heeft uitgewezen dat de instandhouding van houtig erfgoed in onze regio ongunstig evolueert. Regionaal Landschap Rivierenland (RLRL) wil erger voorkomen en rolt daarom het project ‘Ik hou(t) van erfgoed’ uit.

RLRL beschikt over de nodige expertise, middelen en subsidies om de problematiek aan te pakken. Naast Lier, Sint-Katelijne-Waver en Putte neemt RLRL ook onze gemeente mee in dit traject. De komende weken gaat ze aan de slag met de inventarisatie van het nog bewaarde houtig erfgoed in Duffel.

Heb je een boeiende boom in je tuin of in de buurt waarvan je denkt dat hij een bijzonder verhaal heeft? Laat het weten aan RLRL. Stuur voor 1 januari 2024 een leuke foto van jezelf met de boom, vertel het verhaal erachter (of wat je denkt dat het verhaal zou kunnen zijn) en help RLRL lokaal houtig erfgoed in kaart te brengen. Wie weet komt jouw foto wel in een reizende toonstelling die een persoonlijke kijk geeft op de bomen van de provincie Antwerpen.

Meer info: www.rlrl.be/erfgoedbomen

Contact

Cultuur en erfgoed

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Volg ons op:

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken en het omgevingsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten