Werken Hondiuslaan

De bestaande riolering in de Hondiuslaan is verouderd en dringend aan vervanging toe. Aquafin zal de oude gemengde riolering vervangen door een nieuw gescheiden stelsel waarbij het afvalwater en het regenwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater zal net zoals vandaag afgevoerd en gezuiverd worden in de rioolwaterzuiveringsinstallatie ter hoogte van de Hondiuslaan. Het propere regenwater wordt vertraagd afgevoerd richting de Wouwendonkse beek en de Nete. 

Met de aanleg van dit gescheiden stelsel komt ook de verplichting om regenwater en afvalwater te scheiden op het private domein. Lokaal bestuur Duffel betaalt uitzonderlijk ook de kosten voor deze afkoppelingswerken op het private domein. Een afkoppelingsadviseur zal de bewoners daarin begeleiden.

Lokaal bestuur Duffel maakt van de rioleringswerken gebruik om ook de bovenbouw in de Hondiuslaan te vernieuwen en legt daarbij de focus op de verbetering van de verkeersveiligheid en het fietscomfort.

Voordat Aquafin kan starten met de aanleg van de riolen, moet nog een hele weg worden afgelegd. Plannen afwerken en laten goedkeuren, vergunningen aanvragen, aannemer aanduiden, … Daarom zullen de werken vermoedelijk pas starten in het voorjaar van 2023.

De presentatie van het infomoment en het afkoppelingscontract kan je onderaan deze pagina terugvinden.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten