Gemeente Duffel

Eerste Duffelse hondenweide opengesteld

Gepubliceerd op: woensdag 20 juni 2018 15.05 u.
Duffelaars kunnen sinds kort met hun viervoeters terecht in de nieuwe hondenweide. Daar kunnen de honden zich uitleven zonder leiband.

Duffel heeft veel open ruimte en groen waar baasjes graag met hun hond gaan wandelen. Het is echter verplicht om je hond daar aan de leiband te houden. Daarom besliste de gemeente een hondenweide in te richten ter hoogte van de Standplaats en de Gele Weg. Daar kunnen de honden vrij rennen zonder dat hun baasje het risico loopt op een boete. De hondenweide is nu bijna voltooid en kan dus naar hartenlust worden gebruikt.

Duffel telt veel hondeneigenaars. Met deze eerste hondenweide komen we tegemoet aan hun terechte vraag naar een plaats waar de honden vrij kunnen rondlopen. Terwijl de honden ravotten, kunnen de baasjes een praatje met elkaar slaan. Daarom is de weide uitgerust met zitbanken. We werken nog aan de verdere inrichting, maar de weide is al wel opengesteld.

Vanzelfsprekend is de weide uitgerust met hondenpoepvuilnisbakken. De weide is 70 meter lang en 30 meter breed en de ingang is voorzien van een dubbele poort.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten