Extra ruimte voor terrassen na heropening horeca

Gepubliceerd op: woensdag 3 juni 2020 12.26 u.
Om de heropening van de horeca veilig en succesvol te laten verlopen, krijgen horecazaken in Duffel de kans om hun vergund terras voor deze zomer uit te breiden.

Grotere terrassen met voldoende afstand tussen de tafels verkleinen het besmettingsgevaar. Horecazaken krijgen dankzij de extra terrasoppervlakte meer kansen op een rendabele heropening. Lokaal bestuur Duffel vraagt elke horecazaak om in eerste instantie zelf na te denken over een mogelijke en haalbare terrasuitbreiding. Vervolgens kunnen de Duffelse horecazaken hun intenties en wensen kenbaar maken aan de gemeente via het omgevingsloket (omgeving@duffel.be). Het lokaal bestuur beoordeelt iedere aanvraag en komt in dialoog met de horecazaak tot de nodige praktische afspraken. De uitbreiding mag uiteraard de verkeersveiligheid niet in het gedrang brengen.

Eerder werd al door het college van burgemeester en schepenen besloten om de terrasbelastingen dit jaar niet te innen. Ook voor de uitbreiding zal lokaal bestuur Duffel geen extra kosten aanrekenen.

Onderaan deze pagina kan je de gids i.v.m. de veilige heropening van de horeca downloaden.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

gesloten

Om de regels rond sociale afstand te kunnen blijven respecteren, werken we enkel op afspraak. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak.

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten