Heropening bibliotheek

Gepubliceerd op: woensdag 24 juni 2020 20 u.
Na enkele weken gefunctioneerd te hebben als bibliotheek met afhaalsysteem, is de bib sinds 9 juni terug open op een aangepaste manier. Het is mogelijk om materialen uit te lenen, maar gezellig lezen in de bib gaat nog niet. Ook de activiteiten gaan nog niet door.

Openingsuren

De openingsuren blijven onveranderd, met uitzondering van donderdagavond: deze uitleen wordt voorlopig geschrapt. Zo kunnen de medewerkers een extra service aanbieden voor kwetsbare burgers. Ze voorzien de mogelijkheid om de bib te bezoeken op afspraak op dinsdag van 15.30 tot 16.30 u., op donderdag van 8.30 tot 9.30 u. en op zaterdag van 8.30 tot 9.30 u. Je kan telefonisch of per e-mail een afspraak maken.

Twintig minuten voor sluitingstijd worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten.

Bereid je bezoek voor

De cataloguscomputers in de bib zijn niet beschikbaar. Maak dus thuis al een lijstje of zoek ter plekke op je smartphone in onze online catalogus (www.duffel.be/bibliotheek). Verder geldt er een maximaal aantal bezoekers, dus maak van je bezoek geen gezinsuitstap. Per volwassene kan er 1 kind onder de 12 jaar meekomen. Kinderen vanaf 12 jaar mogen binnen zonder begeleiding.

De internetpc’s kunnen gebruikt worden op afspraak. Zo kunnen we ze voor jou op een veilige manier ter beschikking stellen. Er is 1 persoon per computer toegestaan, maar niet voor kinderen onder de 12 jaar. Op het gebruik staat een maximum van 45 minuten per persoon.

Er kan momenteel maar beperkt gekopieerd en afgeprint worden. Dit kan enkel na aanvraag bij de medewerkers.

Respecteer de veiligheidsmaatregelen

 • Ontsmet je handen bij binnenkomst met handgel.
 • Om jou, onze medewerkers en de collectie gezond te houden, zouden we het fijn vinden dat je vanaf 12 jaar een mondmasker draagt tijdens je bezoek.
 • Materialen die je binnenbrengt, deponeer je in de inleverbox. Je geeft ze niet af aan de balie. Zo houden we de in- en uitstroom gescheiden.
 • Er mogen max. 14 mensen tegelijk binnen in de bib en bezoekers krijgen max. 20 min. Het kan dus dat je even moet wachten in de inkomhal van het gebouw.
 • Bij het binnenkomen krijg je een winkelmandje dat je verplicht moet gebruiken. Dit wordt na gebruik telkens gedesinfecteerd.
 • Hou 1,5 meter afstand van personeel en andere klanten.
 • Volg de aanbevolen route.
 • Probeer zo weinig mogelijk oppervlakten en materialen aan te raken.
 • Bij de collecties die frontaal opgesteld staan vragen we om extra hygiënisch te werk te gaan.
 • Bezoek de bibliotheek niet als je je ziek voelt.
 • Betalingen kunnen enkel via bancontact, er wordt geen cash geld aangenomen.

Contact

Bibliotheek

Adres
O.-L.-Vrouwlaan 12570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 31 35 43
e-mail
bibliotheek@duffel.be
Website
www.duffel.be/bibliotheek

Volg ons op:

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten