Hergebruik bemalingswater door omwonenden mogelijk op de werf Leopoldstraat 131B

Gepubliceerd op: woensdag 16 september 2020 14 u.
Evillas NV is bezig met de bouwwerkzaamheden voor de bouw van appartementen ter hoogte van Leopoldstraat 131B. Het water van de bronbemaling zal opgevangen worden en ter beschikking gesteld worden van de omwonenden. Dit is mogelijk vanaf maandag 21 september.

EvillasNV is ter hoogte van de Leopoldstraat 131B begonnen met het bouwen van 39 appartementen met ondergrondse parking.

Bij dergelijke bouwwerkzaamheden wordt vaak grondwater opgepompt om de werf droog te houden (bemaling). Met dit opgepompte water zal duurzaam worden omgesprongen door het op te vangen en het beschikbaar te stellen aan de omwonenden. Zo bekomen we dat een deel van het water ter plaatse blijft en in de omgeving opnieuw kan infiltreren. De problematiek van de lage grondwaterstanden is immers zeer actueel.

Voor het realiseren van de ondergrondse parking is dus een tijdelijke bemaling nodig gedurende ongeveer 5 weken om de grondwaterstand tijdelijk te verlagen. De firma heeft hiervoor een overeenkomst afgesloten met werfwater.be om het hergebruik van het bemalingswater mogelijk te maken. Het opgepompte water zal opgevangen worden in een container van 40 m³ waar buurtbewoners het bemalingswater kunnen komen halen.

Werfwater.be zal het bemalingswater via staalnames controleren zodat men weet voor welke doeleinden het bemalingswater gebruikt kan worden. Buurtbewoners kunnen via kleine tappunten de hoeveelheid water afnemen die ze wensen. Voor de landbouwers worden grotere kranen voorzien.

Vanaf maandag 21 september is het mogelijk om bemalingswater te komen halen via de ingangsweg via de Rietlei. De container bevindt zich op het einde van de ingangsweg. Ter plaatse zal je ook informatie kunnen vinden waarvoor je het bemalingswater kan gebruiken. Om snel te kunnen inspelen op eventuele problemen of een lek, kan je best enkel tijdens de werkuren water afnemen.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Voor de dienst burgerzaken en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten