Herbruikbare mondmaskers voor alle Duffelaars

Gepubliceerd op: vrijdag 8 mei 2020 14 u.
Voor de periode na de versoepeling van de maatregelen i.v.m. het coronavirus zullen herbruikbare mondmaskers een onderdeel van het openbare leven worden.

Mondmaskers zullen een belangrijke rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Zeker op plaatsen waar het moeilijk is om voldoende afstand te houden. We zijn ervan overtuigd dat heel wat Duffelaars reeds actie hebben ondernomen. Maar omdat niet iedereen een mondmasker in huis zal hebben gaat het lokaal bestuur Duffelaars een stoffen mondmasker aanbieden. Deze mondmaskers kunnen gewassen worden en meerdere keren worden gebruikt.

Duffelaars die nog niet over een masker beschikken kunnen zich registreren op www.duffel.be/mondmasker. Er wordt één mondmasker per gezinslid bezorgd. De concrete datum hangt af van wanneer de fabrikant effectief kan leveren. De mondmaskers zullen aan huis geleverd worden. Opgelet: momenteel zijn er nog geen mondmaskers geleverd. Elk Duffelse inwoner krijgt op 8, 9 of 10 mei al wel twee filters van de federale overheid in de brievenbus. Meer info over het gebruik van deze filters vind je via volgende website: filters.

Voor mensen die geen computer hebben, is het mogelijk om te bellen naar 'Duffel helpt' op het nummer 0492 23 06 68 (elke werkdag van 9 tot 17 u. en in het weekend van 9 tot 12 u.). Heb je zelf een computer, dan vragen we je om het formulier sowieso digitaal in te vullen om de telefoonlijn van 'Duffel helpt' vrij te houden voor mensen zonder computer en voor mensen die andere hulpvragen hebben naar aanleiding van het coronavirus. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten