Zo kan je hulp bieden aan de slachtoffers van de overstromingen

Gepubliceerd op: donderdag 22 juli 2021 14.43 u.
Onze gemeente leeft mee met de slachtoffers van de wateroverlast. Heel veel Duffelaars willen dan ook graag helpen. Hartverwarmend zoveel solidariteit. Bedankt daarvoor. Wil je zelf graag helpen? Kijk dan op de website van het Rode Kruis.

Het Rode Kruis coördineert de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen. Dat is essentieel omdat de hulpdiensten ter plaatse niet mogen gehinderd worden door de spontane burgerhulp. Momenteel worden alle noden door het Rode Kruis in kaart gebracht.

Hoe kan je momenteel best hulp bieden?

Je kan best hulp bieden:

  • door een financiële gift via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525.
  • Kandidaat-vrijwilligers kunnen zich bij het crisisvrijwilligersplatform https://www.rodekruis.be/helpenhelpt/ aanmelden en worden verder op de hoogte gehouden van taken die zich aandienen.

Lokaal bestuur Duffel schenkt 9.000 euro aan het Rode Kruis om de slachtoffers te helpen. Het Rode Kruis gebruikt in een eerste fase deze financiële middelen om maaltijden te voorzien. Verschillende gezinnen die terugkeren na de watersnood, hebben namelijk geen gas of elektriciteit en kunnen dus ook geen maaltijd bereiden. 

Meer info?

De solidariteitsactie 'Helpen Helpt' verloopt via Het Rode Kruis.

Zie voor meer info op https://www.rodekruis.be/helpenhelpt/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten