Duffel Hartveilig

Gratis opleiding AED: dinsdag 22 november 2022 van 19.30 tot 22 u. in de brandweerkazerne (Spoorweglaan 2 bus 1). Inschrijven doe je via www.duffel.be/webshop. Op dinsdag 8 november is er tussen 8 en 12 u. ook een AED demo tijdens de wekelijkse markt. Die demo vindt plaats ter hoogte van Cinema Plaza (Handelsstraat).

Sinds 2015 is Duffel officieel een Hartveilige Gemeente. Het lokaal bestuur Duffel en de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis ondertekenden daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

‘Duffel hartveilig’, heeft 2 grote doelstellingen

AED-toestellen (Automatische Externe Defibrillator) in de gemeente voorzien

Je vindt volgende AED-toestellen in Duffel:

  • G. Van der Lindenlaan 23 B1 (voorgevel AXA Bank Nauwelaerts & Partners BV) vanaf november 2022,
  • Heidestraat 7B (kantine van KVV Duffel in sportcentrum Mijlstraat),
  • Kwakkelenberg 3 (ingang woonzorgcentrum Sint-Elisabeth),
  • Mijlstraat 91 (voorgevel van gemeentelijke lagere school De Meyl),
  • O.-L.-Vrouwlaan 1 (ingang bibliotheek),
  • Rooienberg 54b (buitengevel van het zwembad op sportcentrum Rooienberg),
  • Veldstraat 2 (voorgevel Educ-Aid Training and Consulting / Ergotherapie Griet),
  • Zijpstraat 130 (tomatenautomaat van het Huis van de Tomaat).

Een kaartje van waar de Duffelse AED’s zich bevinden, vind je hier

Angst om te reanimeren verminderen

De hoofddoelstelling van het project ‘Duffel Hartveilig’ is om de angst om te reanimeren te verminderen zodat inwoners snel en efficiënt hulp kunnen bieden aan mensen in nood. Het lokaal bestuur Duffel stimuleert dit via verschillende manieren, o.a. door:

  • de bevolking de opleiding ‘reanimeren en defibrilleren’ bij het Rode Kruis te volgen. De cursus wordt op regelmatige basis georganiseerd. Tijdens de cursus leer je hoe je de situatie van een noodgeval inschat, krijg je praktische aanwijzingen rond eerste hulp en het geven van een hartmassage, maar ook hoe je met een AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator) moet omgaan. Wil je weten wanneer je welke cursus kan volgen? Stuur je vraag naar vorming@duffel.rodekruis.be
  • Duffelse organisaties en verenigingen te ondersteunen in de aankoop van een AED. Als je met je organisatie een AED wenst aan te kopen en je plaatst de AED zodanig dat hij ook 24/7 toegankelijk is voor het publiek, dan kan je ondersteuning krijgen van het lokaal bestuur. Het subsidiereglement en de voorwaarden kan je onderaan deze pagina downloaden.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten