Gemeente Duffel

Duffel Hartveilig

Sinds september 2015 is Duffel officieel een Hartveilige Gemeente. De gemeente en de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis ondertekenden daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

‘Duffel hartveilig’, heeft 2 grote doelstellingen:

  • AED-toestellen (Automatische Externe Defibrillator) in de gemeente voorzien. Je vindt momenteel AED-toestellen op vier kernpunten in het dorp: aan de ingang van de bibliotheek, het zwembad, woonzorgcentrum Sint-Elisabeth en aan de voorgevel van gemeentelijke lagere school De Meyl.
  • De hoofddoelstelling van het project ‘Duffel Hartveilig’ is om de angst om te reanimeren te verminderen, zodat inwoners snel en efficiënt hulp kunnen bieden aan mensen in nood. De gemeente stimuleert daarom de bevolking de opleiding ‘reanimeren en defibrilleren’ bij het Rode Kruis te volgen. De cursus wordt op regelmatige basis georganiseerd. Tijdens de cursus leer je hoe je de situatie van een noodgeval inschat, krijg je praktische aanwijzingen rond eerste hulp en het geven van een hartmassage, maar ook hoe je met een AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator) moet omgaan.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten